Top alimente care combat depresia. Dacă le consumi vei fi mai fericit!

Mai multe studii au arătat faptul că regimul alimentar joacă un rol important pentru sănătatea mintală. Deși în aceste situații trebuie să mergi la medic, există unele studii care arată că anumite alimente combat depresia și te fac să te simți mai fericit.

Alimentele au proprietatea de a influența anumite substanțe chimice din creier, precum serotonina, care ajută la reglarea stării de spirit. Se estimează că 95% din serotonină se produce în tractul gastro-intestinal.

Peștele gras și mic precum somon, macrou, hamsii, sardine și hering s-a dovedit eficient în ameliorarea simptomelor asociate depresiei. De asemenea carnea de curcan bogată în triptofan, un aminoacid pe care corpul îl folosește pentru a produce serotonină poate fi benefică dacă suferi de depresie.

Alimentele care conțin probiotice, precum iaurtul și usturoiul, sunt bogate în bacterii vii și ”prietenoase”, atât de utile pentru echilibrarea florei intestinale. Acest lucru este important atunci când vine vorba despre depresie. Bacteriile din aceste alimente sunt benefice pentru reglarea funcțiilor cognitive și emoționale, astfel încât vor deveni cei mai buni aliați pentru a te simți mai bine atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Consumul de fructe și legume poate fi unul dintre cele mai eficiente moduri de a combate inflamația, deoarece conțin antioxidanți, compuși care luptă cu radicalii liberi ce afectează celulele organismului și provoacă boli. Printre cele mai bogate alimente în antioxidanți se enumeră: nucile, fructele de pădure, rodiile, ciocolata neagră, cafeaua și ceaiul verde, condimente precum menta și oregano.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.