Top cele mai bune probiotice naturale. Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi  zilnic

Probioticele sunt acele ”bacterii bune” din interiorul intestinelor care ajută la absorbția nutrienților în corp și la menținerea unui sistem imunitar puternic. Lipsa probioticelor duce la afecțiuni la nivelul pielii, probleme digestive și chiar răceli, cauzate de un sistem imunitar slăbit. Deși le putem avea prin suplimentele care se găsesc în farmacii, cel mai indicat ar fi să le luăm din alimentație.

Chefirul și iaurtul grecesc sunt două, printre cele mai bogate a surse de probiotice naturale.

Murăturile sunt de asemenea surse de probiotice naturale. Este recomandat consumul murăturilor făcute în casă și al celor ținute în saramură, nu în oțet, căci oțetul oprește dezvoltarea culturilor bacteriene.

Brânza de vaci fermentată  se numără printre cele mai bune probiotice naturale. Datorită conținutului său de probiotice lactice brânza este un aliat puternic pentru sistemul digestiv.

Cu toții știm că ciocolata neagră este considerată un aliment sănătos datorită cantității mari de cacao și a aportul bogat de antioxidanți pe care îl oferă. Mai puțin cunoscut este faptul că ciocolata neagră este bogată și în probiotice naturale.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.