Top cele mai sigure țări din lume. Află pe ce loc se situează România!

Zi de zi ne confruntăm cu pericole la tot pasul, astfel că ajungem să ne gândim care sunt totuși, cele mai sigure locuri din lume. Există totuși pe glob și locuri sigure, țări în care rata criminalității este scăzută. Pentru a trage astfel de concluzii, oamenii de știință au luat în considerare trei factori: starea de pace sau de război, siguranța personală și riscul de dezastre naturale.  România se situează pe locul 33 din 128 de state.

Topul celor mai sigure țări din lume:

  1. Islanda

Pe primul loc se află Islanda, pentru al unsprezecelea an consecutiv. Acest stat nu are armată, iar rata criminalității este extrem de scăzută. Localnicii nu-și încuie casele sau mașinile, iar polițiștii nu patrulează înarmați.

  1. Elveția

Pe locul al doilea se află Elveția, statul care și-a păstrat neutralitatea în orice condiții. Aici te poți aștepta să dai de hoți de buzunare numai în zonele aglomerate și asta foarte rar. Această țară are unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume.

  1. Finlanda

Urmează Finlanda, al treilea stat din acest top, dar considerată cea mai fericită țară din lume. Siguranța dată de ea stă în baza unui sistem bine pus la punct, menit să vină în sprijinul dezvoltării și prosperității.

  1. Portugalia

Portugalia, loc bun de vacanță, dar și de stabilire. Grija cea mai mare stă în protejarea bunurilor în mijloacele de transport în orașele mari. Rata criminalității se păstrează scăzută.

  1. Austria

Austria este și ea o țară sigură, iar Viena, orașul cu cea mai mare calitate a vieții. Se pune mare preț pe securitate la nivelul întregii societăți, iar sistemul medical este printre cele mai bune din lume. Autoritățile au dezvoltat chiar și un plan de suport pentru cetățeni.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.