Traficant de droguri împușcat de polițiștii argeșeni, în Ilfov

Polițiștii argeșeni au desfășurat, în seara zilei de 29 octombrie, o acțiune de prindere în flagrant delict în Ilfov. Au fost depistate 5 persoane implicate în comercializarea a 600 de grame de cannabis.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au depistat în flagrant delict un bărbat, de 23 de ani, din București, în timp ce ar fi încercat să vândă 500 de grame de cannabis. De asemenea, în tranzacție au mai fost implicate alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din București și județul Ilfov.

În timpul acțiunii de prindere în flagrant delict, suspecții au încercat să fugă. A fost o urmărire ca în filme, cu focuri de armă. Unul dintre traficanți a fost împușcat în picior de polițiștii BCCO Pitești.

„În timpul acțiunii de prindere în flagrant delict, pentru a-și asigura scăparea, unul dintre cei vizați, un bărbat de 21 de ani, din Jilava, în timp ce conducea autoturismul propriu, ar fi  lovit  intenționat un autovehicul staționat, care a acroșat o polițistă din cadrul B.C.C.O. Pitești aflată în dispozitivul de prindere. Aceasta nu a suferit vătămări corporale grave și nu a solicitat îngrijiri medicale”, informează IPJ Argeș.

Pentru imobilizarea autoturismului a fost folosit armamentul din dotare. Au fost trase mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și către autovehiculul vizat. Cel în cauză nu a fost rănit.

A încercat să fugă și a fost împușcat în picior

„Totodată, un alt bărbat, de 22 de ani, din București, bănuit de implicare în activitatea infracțională, ar fi încercat să fugă de anchetatori. Acesta nu s-a oprit la somațiile legale ale polițiștilor. Pentru imobilizarea acestuia, după efectuarea somațiilor legale, au fost efectuate mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical și un foc de armă în direcția lui”, se mai arată într-un comunicat emis de IPJ Argeș.

Bărbatul a fost rănit în zona piciorului drept și transportat la o unitate spitalicească din București pentru acordarea de îngrijiri medicale, neavând leziuni care să îi pună viața în pericol, mai transmit polițiștii.

În urma acțiunii, au  fost ridicate 600 de grame de cannabis.

Față de două persoane, de 20, respectiv 23 de ani, ambele din București, a fost luată măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.