Tragedie în Formula 1

Victoria lui Sebastian Vettel din Marele Premiu al Canadei a fost umbrită de moartea unui ofiţer de cursă.

Campionul mondial în exerciţiu s-a impus fără probleme la Montreal, acesta fiind primul succes al echipei Red Bull pe continentul nord-american. Cu toate acestea, succesul germanului a fost marcat şi de o dramă: un ofiţer de cursă şi-a pierdut viaţa pe circuit.

Acesta ajuta la mutarea monopostului avariat al lui Esteban Gutierrez, spre finalul cursei, când a încercat să îşi recupereze staţia radio, care îi căzuze pe jos, şi a fost zdrobit de roţile unei macarale mobile. A fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la un spital din Montreal, însă medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Este al treilea ofiţer de cursă care moare în Formula 1 din 2000 până în prezent. La Marele Premiu al Italiei din acel an, Paolo Ghislimberti şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de o roată, care sărit în urma unui accident în chiar primul tur al competiţiei. Anul următor, la Marele Premiu al Australiei, Graham Beveridge a avut aceeaşi soartă, fiind ucis de o roată care a sărit în urma unui accident în care au fost implicaţi Jacques Villneuve şi Ralf Schumacher.

Vettel este la a treia victorie în acest sezon şi la cea de-a 29-a din carieră. El se îndreaptă în ritm susţinut către un nou titlu în Formula 1, al patrulea consecutiv. Vettel are un avans de 36 de puncte în fruntea ierarhiei piloţilor. Fernando Alonos (Ferrari) s-a clasat ieri seară pe locul secund, în timp ce Lewis Hamilton (Mercedes) a completat podiumul.

În clasamentul constructorilor, Red Bull are un avans de 56 de puncte faţă de Ferrari. Cursa de la Montreal a fost a şaptea dintr-un sezon care are programate 19 Mari Premii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.