Tragedie! Mamă și fiică omorâte pe A1 de un șofer teribilist! A mers cu TIR-ul pe contrasens!

0

Tragedie! Mamă și fiică omorâte pe A1 de un șofer teribilist! A mers cu TIR-ul pe contrasens! Un șofer de TIR care, în urmă cu trei ani, a provocat un grav accident rutier pe autostrada A1, în urma căruia o tânără de 25 ani și fiica acesteia, de numai un an și zece luni au murit, și-a aflat sentința. Bărbatul, care efectiv a întors TIR-ul pe Autostrada A1 și a blocat ambele benzi de mers, în încercarea de a scăpa de un control, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, la 16 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA TEATRULUI ROMÂNESC! A MURIT UN CUNOSCUT ACTOR!

Reamintim faptul că, în noaptea de 17 spre 18 august 2020, tânăra se afla în mașină împreună cu fiica sa și soțul care era la volan, moment în care TIR-ul le-a apărut în față, blocând într-o poziție transversală ambele benzi ale sensului de mers spre București. Șoferul a încercat să evite coliziunea, dar a lovit parapetele de pe marginea autostrăzii, apoi a ricoșat în remorca TIR-ului.

În urma impactului puternic, soția șoferului, în vârstă de 25 de ani, a fost grav rănită și transportată la spital unde a murit, iar fiica acestuia, în vârstă de 1 an și 10 luni, a murit la locul accidentului.

După accident, șoferul a declarat în fața anchetatorilor că a montat un magnet pe impulsorul cutiei de viteze pentru a manipula aparatul tahograf și a altera timpii de conducere, apoi și-a continuat drumul pe autostrada A1, sensul București-Pitești. Ulterior, a părăsit autostrada pe breteaua Pitești Sud – Craiova și a pătruns pe pasarela care traversează A1, de unde a observat echipajul ISCTR oprit pentru control. Pentru a evita controlul, șoferul TIR-ului a mers pe contrasens iar apoi a pătruns succesiv pe banda 1 și banda 2 și a virat stânga spre breteaua de ieșire de pe autostradă, Pitești Sud-Craiova, blocând într-o poziție transversală ambele benzi ale sensului spre București. Acesta a fost momentul fatal în care s-a produs tragedia.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata