Tratamentul miracol anti-COVID folosit de Trump, disponibil în România. Află când!

Regeneron, este noul tratament minune împotriva COVID-19. Acest medicament a fost autorizat în SUA în urmă cu câteva zile, și este tratamentul folosit și de Donald Trump când a fost infectat cu noul coronavirus. Acest medicament se bazează pe  anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Extrem de important este faptul că acest tratament, în studiul clinic momentan, a ajuns și în unele spitale din România, printre care și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași dar și Institutul ”Matei Balș” din București. 

„Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă ca o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la trei pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarațiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit.”, a declarat recent, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Medicii din România de la Institutul „Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.

”Metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali. Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie. Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.