TREI ARGEŞENI LA LOTUL NAŢIONAL

Trei Doamne, şi toţi trei!
Pentru meciul de astăzi cu naţionala Belgiei, selecţionerul Victor Piţurcă a convocat şi trei jucători născuţi, crescuţi şi formaţi în fotbalul argeşean: Cristi Tănase, Bogdan Stancu şi Dan Nistor. Cu Adi Mutu ar fi fost patru, dar pentru acest meci amical, „Briliantul” din Trivale n-a fost convocat.  Tănase şi Stancu, jucători „născuţi” la F.C. Argeş fac acum, ca brandul echipei marelui Nicolae Dobrin să trăiască, chiar dacă echipa este pe la mijlocul clasamentului din Liga a II-a… Iar numele lui Dan Nistor este strâns legat de patronul Benone Lazăr şi Internaţional Piteşti, sau Internaţional Curtea de Argeş, dar şi de Dacia Mioveni, acolo unde Nistor a jucat un campio­nat, în urmă cu trei ani şi jumătate.
La 19 ani, Dan Nistor a costat şapte mingi de fotbal!
Născut la Rucăr, în urmă cu 24 de ani, Dan Nistor este singura noutate a lui Victor Piţurcă pentru meciul cu Belgia. Convocarea lui la lotul naţional este o surpriză pentru mulţi, însă Piţurcă îl avea mai de mult în vizor, iar acum l-a chemat în familia „tricolorilor”, după evoluţii bune şi foarte bune la echipa lui de club, Pandurii Tg. Jiu. Dan Nistor n-a făcut junioratul fotbalistic. La 17 ani juca doar duminica şi era paznic la hotelul din Rucăr. Asta până ce l-a văzut la un meci patronul Benone Lazăr de la Internaţional Piteşti.
Norocul lui Dan Nistor s-a numit Benone Lazăr
Norocul şi marea lui şansă de a ajunge fotbalist s-a numit şi se numeşte Benone Lazăr! În urmă cu cinci ani, Dan Nistor juca la Rucăr, echipa din localitatea lui natală. Era finala pe judeţ a Cupei României, AS Rucăr – F.C. Internaţional Piteşti, şi evoluţia tânărului jucător l-a impresionat pe patronul Benone Lazăr. Imediat după meci, patronul Interului a discutat cu cei de la Rucăr pentru a-l lua pe Nistor. Discuţiile s-au finalizat rapid, după numai câteva minute. Benone Lazăr le-a oferit rucărenilor în schimbul lui Dan Nistor, şapte mingi de fotbal.  Ăsta a fost preţul pentru Dan Nistor: şapte mingi de fotbal!
Dacă ar fi ţinut echipa, Benone Lazăr se bătea acum cu Steaua lui Gigi Becali  pentru titlul de campioană!!!
Iar patronul Benone Lazăr nu s-a înşelat în privinţa lui Nistor, aşa cum nu s-a înşelat în privinţa întregii echipe cu care a promovat în prima Ligă, şi cu care a terminat pe locul 10 în elita fotbalistică a României. Din echipa de atunci,  Internaţional  Curtea de Argeş, Chiricheş, Pintili, Matei, Stanca şi Răduţ au jucat sau joacă la Steaua, şi încă şase joacă acum la Pandurii Tg. Jiu, fostul lider al campionatului, acum pe locul doi în clasamentul Ligii I: Ousmane Viera, Alexandru Vlad, Cosmin Băcilă, Mihai Răduţ, Claudiu Voiculeţ şi Dan Nistor.   Iată ce echipă ar fi avut Benone Lazăr dacă ar mai fi ţinut echipa, F.C. Internaţional Curtea de Argeş: Stanca – Matei, Viera, Chiricheş, Alexandru Vlad – Băcilă, Pintili, Nistor, Răduţ  – Voiculeţ, (Kone).
„Motanul“ – golgheter de Stambul!
„Motanul”, Bogdan Stancu, este tot „creaţia” lui Mihăiţă Ianovschi, şi tot la F.C. Argeş. Din păcate pentru „clubul lui Dobrin”, Bogdan Stancu a fost pierdut prosteşte de F.C. Argeş, luat gratis de Gigi Neţoiu şi dus la Unirea Urziceni. A ajuns la Steaua pentru 1.200.000 de euro, după care Gigi Becali l-a vândut la Galatasaray Istambul cu 6.000.000 de euro! Acum „Motanul” joacă la Orduspor şi este golgheterul echipei, considerată în acest campionat revelaţia campionatului din Turcia.
A debutat cu Piţi la „naţională“: Dodel Tănase
Despre Cristi Tănase, zis „Dodel” se ştie că a plecat de la F.C. Argeş la Steaua pentru 1.800.000 de euro, şi clubul din Trivale va mai primi încă pe atât în cazul unui transfer de la Steaua în străinătate. Crescut şi lansat în fotbalul mare de antrenorul Mihăiţă Ianovschi  la F.C. Argeş, Dodel este unul din jucătorii pe care antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, pune mare preţ. De altfel, Tănase a debutat la echipa naţională sub precedentul mandat al lui Piţurcă, în partida cu Austria, din deplasare, „Dodel” înscriind primul gol al meciului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.