Trei noi trasee de autobuz în Pitești! Află unde!

0

După o lungă perioadă în care proiectul înființării a șase noi trasee de transport în comun a fost amânat din cauza birocrației, astăzi a fost semnat contractul de finanțare! În mandatul anterior, a fost aprobat acest proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin care 11 stații de autobuz vor fi construite pentru a lega zona limitrofă a municipiul de centru.

Prin acest proiect sunt propuse 6 stații noi pentru înființare amplasate pe traseul ce face conexiunea între Bulevardul I.C. Brătianu și Strada Depozitelor. Necesitatea investiției propuse este determinată de faptul că rețeaua de transport public din municipiul Pitești nu acoperă uniform întreg teritoriul.

În prezent, transportul local de călători cuprinde 19 trasee de autobuze, însumând 276,90 km. Prin această investiție se dorește înființarea a 6 stații noi, aflate pe raza teritorial-administrativă a municipiului Pitești. Acestea vor fi împărțite în 3 categorii, în funcție de amplasare și dimensionare: 2 stații fără panouri laterale amplasate în zonele unde lățimea trotuarului nu este suficientă, 1 stație cu panouri laterale (modul standard) și 3 stații semnalizate cu totem în zonele unde spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare.

Lucrările vor fi executate de SC C.S.V INFRATECH SRL (Lider) – SC EUROPPAN PROD SA (Asociat) cu terți susținători: SC EUROMATERIA SRL, SC GLOBEXTERRA SRL și subcontractanții SC MONDO COM SRL, SC SIGMA MOBILITY ENGINEERING SRL, SC SMART SERVICES CNS SRL. Valoarea contractului este de: 771.486,29 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 18 luni, din care 3 luni pentru întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, iar 15 luni pentru execuția lucrării.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata