Trei oameni de afaceri din Argeș, reținuți de DNA. Aflați despre cine este vorba!

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a trei oameni de afaceri din Argeș pentru evaziune fiscală. Procurorii au ajuns la concluzia că, în anul 2011, Ciprian Bogdan Buruntia, Alexandru Dumitrescu și Ionuț Șapcă constituit un grup infracţional organizat, iar prin intermediul societăţilor S.C. BOGCIP TARNS INVEST SRL, SC BOGCIP TRANS LOGISITIC, SC SUPER EL CON SRL, SC ASTRATE LOGISITIC SRL şi SC PETCU IONY COMTUR SRL au săvârşit fapte grave de evaziune fiscală.

Prejudiciu de peste 6 milioane de euro

Cei trei nu au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive aferente unor tranzacții comerciale inexistente, producând statului un prejudiciu de peste 6 milioane de euro

Ciprian Bogdan Buruntia a acţionat de pe palierul cu nr. 1 al grupului infracţional organizat, fiind cel care coordona întreaga activitate, acesta fiind cel care stabilea termenii de contractare a mărfurilor din spaţiul intracomunitar, dispunea deplasarea autotrenurilor aparţinând SC BOGCIP TRANS LOGISTIC SRL sau închiriate de această societate la locurile de achiziţie, coordonând în acest fel transporturile în Bulgaria, în anumite puncte de încărcare unde se aproviziona zahăr, ulei şi fier şi ulterior, după pătrunderea în spaţiul românesc şi după înlocuirea documentelor de transport emise de firmele bulgăreşti, cu documente emise de societăţi comerciale înregistrate în România (prin intermediul celorlați doi inculpați) şi indicarea locurilor de descărcare finală a mărfurilor cu provenienţa astfel modificată. Acelaşi inculpat dispunea plata mărfurilor prin transferuri bancare.

Documente de transport înlocuite

 Alexandru Dumitrescu a acţionat de pe palierul cu nr. 2 al grupului infracţional organizat, fiind cel care a înfiinţat şi preluat societăţi comerciale. Se deplasa pentru contractarea mărfurilor din spaţiul intracomunitar, coordona deplasarea autotrenurilor aparţinând SC BOGCIP TRANS LOGISTIC SRL sau închiriate de această societate la locurile de achiziţie, şi ulterior, după pătrunderea în spaţiul românesc şi după înlocuirea documentelor de transport emise de firmele bulgăreşti, cu documente emise de societăţi comerciale înregistrate în România, indicând din dispoziţia lui Buruntia locurile de descărcare finală a mărfurilor cu provenienţa astfel modificată. Acelaşi inculpat dispunea plata mărfurilor prin transferuri bancare sau încredinţa dispozitivele de tip „token” lui Buruntia Ionuț Șapcă s-a ocupat de înfiinţarea de societăţi comerciale, dar şi de înlocuirea documentelor de transport, prin contactarea şoferilor care efectuau transporturile, stabilirea locurilor de întâlnire după trecerea frontierei, în zona Turnu Măgurele, unde venea singur sau însoţit de Ciprian Bogdan Buruntia, înlocuiau documentele de transport internaţionale (CMR-uri, avize de însoţire şi facturile fiscale) cu documente interne (facturi fiscale sau avize de însoţire a mărfurilor).

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.