Trusa de prim ajutor nu mai este obligatorie pentru toate mașinile! Cine poate circula fără ea?

0

Trusa de prim ajutor nu mai este obligatorie pentru toate mașinile! Cine poate circula fără ea?

Vești bune pentru șoferi după ce, recent, a fost adoptat un nou act normativ care va schimba Codul Rutier din România. Concret, noua lege stabilește foarte clar care categorie de șoferi este obligată să aibă în mașină trusă de prim ajutor, aceasta nemaifiind obligatorie pentru toată lumea.

CITEȘTE ȘI: DRUMUL EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA SE EXTINDE CU 110 KM! AFLĂ TRASEUL COMPLET!

În momentul de față legea prevede clar că, toate vehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie dotate cu un kit de siguranță omologat și în termen de valabilitate. Mai exact, mașinile trebuie să fie dotate cu trusă medicală, stingător, două triunghiuri reflectorizante și vestă reflectorizantă (doar în cazul celor care conduc vehicule de peste 3.5 tone).

Recent, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se stabilește clar că şoferii de mopede şi motociclete vor fi scutiţi de obligaţia de a deţine asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor. Astfel, odată ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial, conducătorii de vehicule pe două roți nu vor mai fi obligați să prezinte, în cazul unui control în trafic, kit-ul de siguranță.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate.”, prevede noul act normativ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata