Tudor Pendiuc – joaca de-a demisia… și politica

Fostul primar al Piteștiului, fost și actual consilier al edilului de la Râmnicu Vâlcea pare că se joacă cu demisiile și cu… politica. După ce a fost condamnat în dosarul în care a fost acuzat că a asfaltat drumul către casa fostei sale secretare, toată presa argeșeană și vâlceană titra că Tudor Pendiuc și-a dat demisia de la cabinetul primarului de la Râmnicu Vâlcea.

Uite demisia… nu mai e demisia

În luna iunie a anului trecut, magistrații de la Curtea de Apel Pitești „i-au făcut cadou” lui Tudor Pendiuc o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare. A doua zi, după alfarea veștii, fostul primar al Piteștiului (de care nimeni nu credea că va mai scăpa orașul) anunța că își dă demisia pentru a nu a adduce prejudicii de imagine Primăriei Râmnicu Vâlcea.

În acel moment, toată presa din cele două județe vecine a scris gestul „onorabil” pe care l-a făcut Pendiuc. Mai mult, au apărut în mass media și declarații ale primarului Mircia Gutău prin care îi mulțumea lui Pendiuc pentru munca depusă.

Fast forward in time… Ieri, conferință de presă susținută de președintele PER, Dănuț Pop (președintele partidului din care face parte și Gutău), Mircea Andrei – fost lider PAM și alți membrii de la Ecologiști. La un moment dat își face apariția și Pendiuc. Toți, curioși: S0a înscris Pendiuc în PER? Răspunsul ne-a venit din partea unui lider al Ecologiștilor: Tudor Pendiuc este simpatizant.

Ulterior, la cererea jurnaliștilor, Tudor Pendiuc ia cuvântul: „Am venit astăzi pentru a-l reprezenta pe dl primar Mircia Gutău, în calitate de consilier al domniei sale. Dânsul este plecat într-o delegație și nu a putut particia”. Hopa! Demisia nu a mai fost demisie? Din câte se pare, vorbele rămân vorbe, iar faptele spun cu totul altceva.

Cu un picior în ALDE, cu altul în PER. Politică să fie!

După ce a stat la închisoare câteva luni bune, Pendiuc a fost alungat de pesediștii piteșteni… mai rău ca o vrăjitoare în Evul Mediu. După, a candidat independent pentru funcția de primar, dar a pierdut la câteva sute de voturi un nou mandate.

20200131 1337370 scaled 1

Timp de câteva luni, Pendiuc a intrat într-un con de umbra, urmând ca în noiembrie 2016 să își facă apariția alături de partidul păduche – ALDE. Dar nu oricum… a deschis lista candidaților la Senat. Cum filiala argeșeană a prins un post de deputat la redistribuiri, fostul primar al Piteștiului a intrat din nou în „hibernare”.

Din acel moment, și-a mai făcut apariția alături de aldiști pe la o depunere de coronae, pe la aprinderea unei flăcări… mizilicuri din ăstea.

Ieri, la conferința de presă amintită mai sus… Pendiuc este simpatizant al Partidului Ecologist Român. Acest lucru a fost aflat initial pe surse, iar ulterior a confirmat-o chiar fostul primar. „Nu sunt membru PER. Sunt înscris în ALDE, dar susțin și Partidul Ecologist Român!” a spus Pendiuc.

Păi cum vine asta? ALDE dă ceva? PER dă ceva? Oricum… Pendiuc pare că își caută locul pentru o candidature în 2024, dat fiind faptul că judecătorii argeșeni i-au dat și un cadou bonus: trei ani nu poate fi ales și nu poate ocupa vreo funcție publică. Bine… toate planurile sale ar putea fi spulberate de magistrații de la Tribunalul Argeș care vor da sentința în Dosarul „Publitrans” peste două săptămâni.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.