Uimitor! Șoferiță drogată – prinsă pe o stradă din Pitești!

0

În seara zilei de 25 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Pitești, care acționau pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, dar și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor cu efect psihoactiv sau a alcoolului, au depistat o femeie de 30 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Frații Golești din municipiul Pitești, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că aceasta se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru determinarea substanței prin analize de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celei în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În acest context, amintim că deținerea permisului de conducere implică în primul rând respectarea unor obligații și exercitarea cu responsabilitate a unui drept, deoarece în lipsa acestora, riscul de implicare în evenimente rutiere este foarte ridicat.

Polițiștii rutieri argeșeni continuă acțiunile în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

Reamintim că efectul consumului de alcool/droguri/substanţe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata