Ultimul mare derby al turului

Handbaliştii piteşteni se vor afla sâmbătă în faţa celui mai important joc al turului d ecampionat. În Sala Sporturilor Trivale vine liderul seriei, HCM Baia Mare, pentru bătălia cu Piteştiul, care poate decide încă de pe acum soarta primul loc, ce asigură promovarea în Liga Naţională. „Pentru noi este momentul decisiv. Dacă învingem, relansăm lupta pentru primul loc, dacă pierdem va trebui să ne reconstruim obiectivul în iarnă”, anunţă Bebe Nedelea, vicepreşedinte HC Argeş. De meciul de sâmbătă, care este programat să înceapă de la ora 11, depinde astfel destinul echipei piteştene în acest sezon. „Dacă învingem, terminăm turul pe primul loc, iar în pauza din iarnă vom încerca să ne întărim la nivelul lotului”, anunţă Adrian Iancu, care face apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la sală, pentru a pune umărul la prima înfrângere a liderului din acest sezon.
Titel Răduţă: „Ei s-au întărit, noi am slăbit“
Altfel, dincolo de valoarea adversarului, net superior atât valoric, cât şi financiar clubului piteştean, staff-ul tehnic de la HC Argeş se mai confruntă cu o problemă spinoasă în pregătirea derby-ului de sâmbătă. „ Ei s-au întărit, au jucători care au evoluat pentru echipa naţională, în timp ce noi am slăbit, atât numeric, cât şi valoric. Astfel, Vlad Stoica este accidentat şi nu poate evolua sâmbătă, în timp ce ucrainianul Anisiom este nerefăcut şi în plus vin după două săptămâni fără antrenament. Acum a mai apărut o problemă. Silviu Moise, campion naţional cu echipa de juniori a clubului nostru, şi-a expeimat intenţia de a pleca să muncească în străinătate. Motiv pentru care la meciul cu Baia Mare, lotul nostru va fi de doar 12-13 jucători. Însă, indiferent de situaţie jucăm acasă şi trebuie să facem un rezultat bun”, spune antrenorul Titel Răduţă.

Sorin Nica: „Arbitrajul va fi corect“
În privinţa brigăzii de arbitri care va oficia confruntarea de sâmbătă de la Sala Sporturilor Trivale, Sorin Nica, organizator de competiţii la HC Argeş este convins de un lucru: „ Vor veni oameni importanţi de la Federaţie, ca să asiste la acest joc, astfel că sunt sigur că arbitrajul va fi corect şi cu siguranţă şi jocul va fi unul frumos. HCM Baia Mare porneşte cu prima şansă, însă sperăm ca băieţii noştri să se mobilizeze exemplar şi să scoată în teren un rezultat mare.

Demersuri la Federaţie pentru două locuri în plus la promovare
În contextul în care lupta la promovare în Liga Naţională este una acerbă, în ambele serii din Divizia A, mai multe cluburi au făcut demersuri la Federaţia Română de Handbal pentru ca şi locul doi să intre în calculul hârtiei. „Sunt opt cluburi, printre care şi noi, care am solicitat în scris la Federaţie ca locul doi din fiecare serie fie să intre direct în Liga Naţională, fie să participe la baraj pentru promovare. Cel mai probabil o decizie în acest sens se va lua în martie, anul viitor”, precizează Sorin Nica. Reamintim că actualul sistem competiţional prevede faptul că doar prima echipă clasată în fiecare serie din Divizia A are acces direct în Liga Naţională, în sezonul următor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.