Un accident i-a nenorocit viaţa la numai 28 de ani

Se poate spune că Lucian Petre, din comuna Valea Mare Pravăţ, a scăpat cu viaţă miraculos dintr-un teribil accident rutier, pentru că a avut zile de la Dumnezeu, însă aceste zile, care au urmat impactului din noaptea de 8 martie 2012, sunt departe de a se numi viaţă normală. Tânărul este imobilizat la pat, având corpul afectat de o pareză pe partea stângă, şi nu poate fi deplasat decât cu ajutorul unui cărucior cu rotile. Dintr-un om zdravăn, cât un munte, a ajuns piele şi os, în cele patru luni de spitalizare, care, în prezent, zace neputincios şi este hrănit cu mâncare pasată. Dacă, în martie, când a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în comă profundă, nimeni nu credea că va supravieţui, astăzi, sunt şanse ridicate ca tânărul în vârstă de 28 de ani să-şi revină, cu condiţia să respecte regimul alimentar şi, cel mai important, şedinţele terapeutice, ale căror costuri mama sa nu şi le permite. După o lună şi jumătate de comă profundă, nimeni nu credea că scapă cu viaţă.
Tânărul e paralizat şi are nevoie de operaţii scumpe    
Tânărul a fost internat în spital aproape patru luni, după accidentul suferit pe traseul dintre Rucăr şi Dragoslavele, în luna martie a acestui an. Timp de o lună şi jumătate, Lucian a fost în comă şi prea multe şanse de supravieţuire, după impact, nu i se dăduseră. Ce a urmat acelei seri nefaste am aflat, la mijlocul acestei săptămâni, de la mama sa. „Din spital, în spital am umblat. Întâi, am fost la „Floreasca“, am stat acolo trei luni, după aceea, am fost trei săptămâni la „Elias“, apoi o săptămână-două, pe la Mangalia, la recuperare. Dar, pentru că n-am avut bani, am venit înapoi“, ne spunea, Maria Petre, mama tânărului. Lucian a fost operat la cap, suferind multiple fracturi cranio-faciale, cu afectarea bazei craniului, are pareză la mâna stângă şi, cel mai grav pentru familie şi pentru el, este nedeplasabil. „Am umblat ca să-i fac pensie de handicap, însă, înainte, trebuie să-i fac asigurare CAS şi-mi trebuie nişte bani pentru asta. Eu n-am ştiut toate lucrurile acestea şi trebuie să fac rost de ei. Nu mai am cu ce să mă descurc, după ce am cheltuit de ordinul sutelor de milioane la „Floreasca“, la patru doctori. M-au ajutat toţi copiii mei, dar acum nu se mai poate“, ne-a povestit Maria Petre. În afară de intervenţia chirurgicală suferită la cap, pacientul are nevoie să mai fie operat la picioare şi la mâna stângă.
1000 de euro o şedinţă  de fiziokinetoterapie
Maria Petre ne-a mai spus că nu are niciun fel de venit şi, mai mult, soţul i-a murit în urmă cu doi ani, fiind şi el grav bolnav. Casa i-a luat-o banca, din cauza unui împrumut neachitat, până să-i moară bărbatul.. „Dacă sunt nişte oameni cu suflet şi pot să mă ajute… nu cer pentru mine, ci pentru băiat, ca să se facă bine. Eu, tot ce am avut, am cheltuit. Pe copilul meu l-a scăpat numai Dumnezeu, nu banul. Câte 6-7 milioane pe zi, timp de două luni, plus ce cheltuiesc acum…“, relata femeia.
O deplasare pentru o şedinţă de fiziokinetoterapie, cu o durată de două săptămâni, costă aproximativ 1.000 de euro. De asemenea, medicamentul numit Clexane, care i se administrează în fiecare zi, este foarte scump. „Cât stă la pat, îi trebuie Clexane. Dacă nu are o zi, este în pericol, pentru că îl ajută la circulaţia sângelui“, a încheiat mama lui Lucian. Toţi cei care doresc să o ajute pe Maria Petre ca să-şi pună fiul pe picioare, numărul de telefon la care poate fi contactată este următorul: 0752.521.393. Familia locuieşte în comuna Valea Mare Pravăţ, în spatele bisericii din satul cu acelaşi nume.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.