Un deputat argeşean schimbă datele electoarale ale anului 2014. Daniel Constantin foloseşte, aproape incorect, cuvântul „indubitabil”

Deputat de Argeş, prezident de partid şi ministru al Agriculturii, tânăr, frumuşel şi carismatic, Daniel Constantin lasă să cadă o declaraţie care, pe lângă faptul că schimbă fundamental datele politicii româneşti, în anul de graţie 2014, dă şi măsura a ceea ce se numeşte caracter politic. Dar să trecem peste această expresie: „caracter politic”. Ne facem noi înşine de râs, folosind-o, riscând să părem naivi.
Aşadar Daniel Constantin declară: „Sorin Oprescu este un candidat indubitabil, nu are nimeni ce să comenteze, poate fi un candidat la preşedinţia României, cu şanse foarte mari, poate cele mai mari la momentul de faţă.”
Daniel Constantin, un tip care îşi reprezintă alegătorii dintr-un colegiu argeşean, un tip care conduce destinele – aproape glorioase – ale agriculturii româneşti, un tip care este preşedintele Partidului Conservator, mai are şi puterea interioară de a spune cine este candidatul „indubitabil” la Preşedinţia României, ba chiar asertează scurt că: „nu are nimeni ce să comenteze”.
În principiu, are cine să comenteze. Noi, alegătorii simpli, cei care punem ştampila pe un buletin de vot având în minte promisiunile electorale făcute în campaniile precedente, ne amintim că există un protocol care zice că liberalul Crin Antonescu va candida la Preşedinţia României, iar social-democratul Victor Ponta va fi prim ministru.
Oare nu mai este valabil acel protocol? Şi, dacă nu mai este valabil, de ce nu am fost anunţaţi şi noi?
Toate cele de mai sus – adică anunţarea altui candidat la preşedinţia României  n-ar fi nimic. Poate că Daniel Constantin şi-a spus o simplă părere, aceea că Sorin Oprescu este un candidat „indubitabil”. (Ne place termenul.) Dar ceea ce ni se pare hazliu e că acelaşi Partid Conservator, condus de acelaşi Daniel Constantin, dă un comunicat de presă în care spune că ei, conservatorii, se aliază cu PSD şi cu UNPR, în perspectiva alegerilor europarlamentare.
Încă o dată, liberalii sunt daţi la o parte!
Ei bine, pentru că aici am vrut să ajungem, iată cum toată această transformare politică se face prin gura lui Daniel Constantin (care anunţă cine va candida „indubitabil” la Preşedinţia României) şi prin Partidul Conservator care anunţă „indubitabil” o nouă alianţă politică, şi anume USD (PSD, PC UNPR).
„M-am speriat de ce a spus Daniel Constantin şi cred că o să-mi bag minţile în cap” – zice Crin Antonescu. Dar nu zice bine. Majoritatea politică este alta. Iar el nu prea mai face parte din această majoritate. „Indubitabil” 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.