Un muscelean are de făcut 560 de ore în folosul comunităţii

Persoanele care sunt amendate în urma scandalurilor, sunt prinse cu lemne furate sau pur şi simplu primesc o sancţiune conform Legii 61/1991, stăteau liniştiţi până acum. Dacă acestea nu plăteau amenzile nu se întâmpla nimic, dar schimbările legislative îi obligă la muncă în folosul comunităţii încă din 2009. Magistraţii Judecătoriei Câmpulung au decis ca mai mulţi câmpulungeni să muncească pentru ADP din cauză că aveau amenzi neplătite încă din anul 2005. Campion la amenzi este un câmpulungean care a strâns de-a lungul timpului 20 de sancţiuni care au atras după ele nu mai puţin de 560 de ore de muncă. Această măsură a implementat-o şi Primăria Mihăeşti, care s-a confruntat cu astfel de cazuri şi care a găsit în această practică un leac pentru cei care nu-şi plăteau amenzile.
La Mihăeşti, 20 de inşi vor munci în folosul comunităţii
Încă din anul 2001, există o Ordonanţă de Urgenţă privind regimul juridic al contravenţiilor prin care se poate înlocui amenda cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. Până în anul 2009, această muncă se făcea doar cu acordul contravenientului. Adică, dacă persoana respectivă era de acord, presta, dacă nu, îi rămâneau amenzile. Din anul 2009, Senatul a adoptat o lege pentru modificarea acestei Ordonanţe de Urgenţă prin care instanţa stabileşte automat înlocuirea amenzii cu munca în folosul comunităţii. „Au fost câteva cazuri cu câte 40 de ore de muncă la săpat de şanţuri şi ce am mai avut noi de făcut prin comună. Acum încercăm să luăm această măsură pentru alte 20 de cazuri. Propunerea a fost făcută din partea Primăriei şi o să facem demersurile după ce îşi vor lua vacanţă cei de la Judiciar. Au amenzi din cauza maşinilor cu defecţiuni sau pentru furturile de material lemnos. Cum cei de la legea 416 nu prea mai vin la muncă, avem unde să îi punem să muncească“, ne-a declarat primarul comunei Mihăeşti, Gheorghe Matei.  
Câmpulungeanul are amenzi de 8.300 lei
La Câmpulung această măsură nu prea a funcţionat până acum, iar cei care nu îşi plăteau amenzile stăteau nepăsători. De anul trecut, Judecătoria Câmpulung a început să îi pună pe câmpulungeni la muncă. Anul acesta nu mai puţin de trei câmpulungeni au primit această sentinţă. Campionul amenzilor de la Câmpulung este Codruţ Başcău, care deţine recordul sancţiunilor contravenţionale. Acesta este un cunoscut al poliţiştilor musceleni prin prisma scandalurilor pe care le face. A considerat că amenzile nu reprezintă un interes pentru el şi nu îi schimbau cu nimic comportamentul. Astfel, bărbatul a reuşit să strângă peste 20 de sancţiuni în valoare de 8.300 de lei pentru care a fost şi judecat de instanţa din Câmpulung. Numărul orelor de muncă pe care ar trebui să le presteze pentru ADP este de 560.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.