Un nou Centru de Pemanență în Argeș, la Budeasa! Află de când!

0

Un nou Centru de Pemanență va funcționa, începând din luna decembrie, în comuna Budeasa. După lungi eforturi depuse atât de administrația locală cât și de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, acest Centru va deveni funcțional, în contract cu CAS și va deservi toate localitățile din zonă, precum Merișani sau Mălureni.

Concret, atât persoanele asigurate cât și cele neasigurate nu vor mai fi nevoite să parcurgă zeci de kilometri și să aștepte ore în șir în UPU, ci vor beneficia de servicii medicale gratuite în apropiere. În acest fel Camerele de Gardă ale spitalelor și Serviciul Județean de Ambulanță vor fi degrevate, va fi ridicată calitatea vieții și nu în ultimul rând, costurile vor fi reduse.

Medici și asistente vor fi la discpoziția cetățenilor din zonă de luni până vineri, de la ora 15:00 până dimineața la 08:00 iar în weekend și în zilele de sărbătoare legală garda va dura 24 de ore. Casa de Asigurări de Sănătate Argeș va deconta serviciile medicale oferite pacienților din zonă, în conformitate cu prevederile legislative, finanțarea activității medicale intrând în atribuțiile instituției.

Ionuț Gheorghe, director CAS Argeș: „Vom ridica calitatea vieții și vom reduce costurile!”

„Am făcut eforturi pentru finanțarea acestui Centru Fix de Permanență de la Budeasa, mă bucur că s-a aprobat. Activitatea medicală prespitalicească este extrem de importantă, prin crearea acestor Centre reușim să degrevăm spitalele, pacienții nemaifiind obligați să aștepte ore în șir în UPU. Peste 90% din pacienții care se prezintă în UPU sunt cazuri de cod verde care pot fi tratate în Centre de Permanență.  Prin deschiderea acestui Centru de Permanență pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă în UPU, vor fi tratați în apropierea casei, ceea ce se traduce prin ridicarea calității vieții și reducerea costurilor. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc medicilor care vor face gărzi în Centrul de Permanență de la Budeasa.”, a declarat Ionuț Gheorghe, directorul CAS Argeș.

„Cetățenii din Budeasa vor beneficia de servicii medicale permanent, de medicii, nemaifiind nevoie să se deplaseze până în Pitești.”

„După mai multe discuții cu directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru,  care m-a pus în legătură cu directorul CAS Argeș, Ionuț Gheorghe, am decis să înființăm un Centru de Permanență. Discuțiile s-au purtat acum două luni, iar în momentul de față avem medicii, avem locație, autorizație de funcționare, dotări, CAS Argeș a prevăzut banii iar începând cu 1 decembrie îl deschidem. Cetățenii din Budeasa vor beneficia de servicii medicale permanent, de medicii, nemaifiind nevoie să se deplaseze până în Pitești. Vor fi asigurate toate urgențele minore. Domnul director al CAS Argeș a făcut eforturi considerabile pentru a ne aloca finanțare, chiar și pentru un al treilea medic de familie. Îi mulțumesc pe această cale.”, a declarat Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata