ziarobiectiv.ro

Un nou LIDL în Pitești. Al șaptelea. Unde se va construi?

0

Un nou magazin LIDL urmează să fie construit în Pitești, mai exact pe Calea Craiovei, peste stradă de sediul CEZ, pe o suprafață de aproape 10 mii de mp. Consiliul Local Pitești a aprobat ieri planul de urbanism zonal care stabilește indicatorii tehnico-economici în baza cărora se poate construi. Este al șaptelea magazin LIDL care se construiește în municipiul nostru, principalul argument al reprezentanților celebrului brand fiind acela că se creează noi locuri de muncă.

CITEȘTE ȘI: O NOUĂ LINIE DE TRANSPORT METROPOLITAN LA BRADU! VA LEGA COMUNA DE SUPERMARKETURI!

Ieri a fost votată horărârea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și R.L.U. aferent acestuia, în vederea stabilirii regllementărilor urbanistice pentru realizarea investiției „Construire centru comercial, gospodărie de apă, împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces auto și pietonal, amplasare mijloace publicitare, montare post transformare și organizare de șantier” pe terenurile situate în municipiul Pitești, Calea Craiovei nr. 156.

Locuri de muncă versus lichidarea marketurilor locale

O parte dintre piteșteni, chiar și unii care fac parte din categoria autorităților, consideră că, deja numărul acestor magazine este suficient pentru Pitești și că, ar putea duce la desființarea integrală a micilor afaceri locale. În zona în care se preconizează a fi ridicat LIDL-ul cu numărul șapte există intenția construirii unui cartier întreg de către un dezvoltator imobiliar care, de asemenea, așteaptă apropbarea unui PUZ sau a noului PUG al Piteștiului care prevede posibilitatea ca în acea zonă să se construiască blocuri inclusiv de 12 etaje, așa cum am scris aici.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata