Un nou pas pentru construirea Kaufland Prundu! Ce decizie a fost luată?

0

Proiectul de construire unui nou Kaufland pe locul fostei autobaze din Prundu a ajuns din nou pe masa Comsiei de Circulație după ce a fost, în repetate rânduri, respins. De această dată, dezvoltatorul a venit cu o nou propunere prin care clineții care își vor face cumpărăturile în noua locație să nu încurce traficul pe Bulevardul Petrochimiștilor, una dintre străzile cele mai aglomerate din municipiu.

Astfel, membrii Comisiei de Circulație vor analiza dacă este oportună semaforizarea intersecției Bld. Petrochimiștilor – Str. Petru Poni, astfel încât șoferii să aibă posibilitatea să facă atât dreapta cât și stânga din incinta viitorului supermarket. Rămâne de văzut dacă această propunere va fi aprobată.

„Prin adresa nr. 52955/03.10.2022, dl. D. R. R., solicită reanalizarea pct. 12 din ședința din 05.07.2022, respectiv a pct. 13 din ședința din 08.09.20225 cu privire la asigurarea accesului auto și a fluenței traficului, în condiții de siguranță la intersecția b-dului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni (la fosta autobază Prundu), pentru soluția adoptată atunci – <<sistematizarea intersecției b-dului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni se va face păstrându-se modelul actual, respectiv cu partu benzi pe b-dul Petrochimiștilor, câte două pe sens. La ieșirea de pe Aleea Petru Poni, autovehiculele vor fi direcționate obligatoriu la dreapta>>.

Soluția propusă acum este menținerea a patru benzi pe b-dul Petrochimiștilor, semaforizarea intersecției dându-se astfel posibilitatea ieșirii atât către dreapta cât și către stânga de pe Aleea Petru Poni. În solicitare se precizează că sistematizarea intersecției se va face pe cheltuiala proprie a investitorului” se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi.

Sursa imagine fundal: epitesti.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata