Un nou traseu de agrement în Budeasa! Anunțul primarului Rachieru!

0

Un traseu de agrement a fost creat în comuna Budeasa, a anunțtat edilul Nicolae Rachieru. Fie pe jos, fie cu bicicleta, iubitorii de natură se pot relaxa pe cei 13 kilometri creați de administrația locală în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin. Traseul este marcat din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă, benzi orizontale alb-roșii și plăcuțe informative.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. CÂND VA FI INAUGURATĂ AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU? AU APĂRUT PRIMELE MARCAJE RUTIERE!

„Din dorința de a promova relieful și peisajele de care beneficiază comuna Budeasa, Primăria a acceptat provocarea realizării unui traseu de agrement, astfel, în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin, formată dintr-un grup de voluntari tineri, iubitori de natură  și de mișcare ce și-au propus să lege Piteștiul de munte, la pas sau pe bibicleta, a luat nastere traseul “Poteca Zimbrilor”.

Primul sector din acest traseu a fost realizat deja în Comuna Budeasa, unde cu ajutorul Primăriei s-a reușit marcarea a 13 kilometrii ai acestei poteci de agrement și recreere. Poteca este marcată cu benzi orizontale alb-roșii, plăcuțe informative si din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă. Bornele kilometrice au fost montate cu scopul de a ajuta la orientarea în teren, cât și la setarea limitei de kilometri pentru fiecare amator de mișcare în aer liber.

Poteca poate fi parcursă atât pe jos, cât și cu bicicleta, diferența de nivel fiind de 200 metrii, iar faptul că în portorție de 90% aceasta se află prin pădure, face ca traseul să asigure un confort termic sporit, atât vara, cât și iarna!” transmite edilul Nicolae Rachieru.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata