Un nou virus se răspândește rapid în rândul copiilor! Cum îl recunoaștem?

0

Medicii atrag atenția asupra faptului că, un nou virus se răspândește rapid în rândul copiilor, în special în rândul celor mai mici, de grădiniță. Concret, este vorba despre adenovirus iar simptomele sunt specifice infecției respiratorii.

CITEȘTE ȘI: MODIFICĂRI ÎN TRANSPORTUL PUBLIC DIN PITEȘTI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU LINIA 7B?

Copiii se confruntă cu febră, vărsături, tuse sau ochi roșii. În cazul în care febra, diareea sau vărsăturile nu încetează la tratament simptomatic după câteva zile, este important ca părintele să meargă la spital cu cel mic. Asta, bineînţeles, după ce a văzut un medic pediatru sau un medic de familie. Există şi situaţii în care cei mici necesită internare, în cazul în care acest adenovirus dă complicaţii precum bronşiolita, pneumonia sau chiar conjunctivită, la care pot ajunge cei mici, mai ales dacă vorbim de sugari.

Cum se transmite virusul?

Acest virus se transmite foarte uşor în comunităţi, acolo unde cei mici împart lucruri personale – grădiniţă, şcoală sau chiar creşă. Este foarte important ca părinţii să fie atenţi la igiena celor mici şi să se asigure că se spală foarte bine cu apă şi săpun.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata