UN TÂNĂR ÎN PUȘCĂRIE, O FEMEIE ÎN MORMÂNT! ACCIDENT FATAL LA CIMITIRUL SF. GHEORGHE!

0

Un tânăr de 25 ani a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare pentru că a produs un accident grav în fața cimitirului Sf. Gheorghe, omorând o femeie nevinovată pe loc. Bărbatul nu avea carnet, însă s-a urcat la volanul autoturismului BMW și a călcat cu inconștiență pedala de accelerație fără să se gândească la consecințe. Acestea nu au întârziat să apară. În dreptul capelei Bisericii Sf. Gheorghe, un taximetrist, soțul femeii ucise, a făcut o manevră imprudentă și a fost lovit din plin de tânărul șofer.

Femeia a plecat de la un priveghi în acea noapte fatidică

Cu doar câteva ore înainte, cei doi soți au mers la un priveghi al unei persoane apropiate, iar în jurul orelor 22:30 au decis să meargă acasă. Mașina era parcată vizavi de capela Bisericii Sf. Gheorghe. Bărbatul s-a urcat la volanul Loganului, iar femeia pe loc dreapta din fața. Șoferul nu s-a asigurat când a plecat de pe loc, iar din spate venea cu viteză tânărul de doar 19 ani la acea vreme.

CITEȘTE ȘI: BEBELUȘ ȘI DOUĂ FEMEI – TRANSPORTAȚI DE URGENȚĂ LA SPITAL! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR!

Șoferul BMW-ului a încercat să intre pe contrasens pentru a evita accidentul, dar din cauza lipsei de experiență, a lovit puternic colțul dreapta al Loganului. În urma impactului, femeia a fost aruncată efectiv din mașină și a murit pe loc. De asemenea, și soțul victimei a suferit mai multe leziuni și a avut nevoie de 30 de zile de îngrijri medicale.

A fugit acasă și s-a predat două ore mai târziu

După impact, tânărul a pierdut controlul volanului și a lovit și avariat o conductă de gaze și poarta din fața Bisericii Sf. Vineri. Deși, nu era destul că nu avea carnet, șoferul BMW-ului a fugit de la locul accidentului și a mers acasă.

La fața locului au venit mai multe echipaje de pompieri, poliție și ambulanțe. Oamenii legii au demarat cercetările, iar mama tânărului a venit și ea, încercând să îl scape de învinuire pe fiul ei. Aceasta a a declrat, inițial, că ea ar fi fost la volanul autoturismului, dar, până la urmă a declarat adevărul. Unul dintre polițiștii prezenți a reușit să ia legătura cu tânărul teribilist și l-a convins să vină la secție pentru declarații. După două ore de la producerea accidentului, acesta a venit, iar după administrarea probatoriului a fost reținut pentru 24 ore, iar ulterior pus sub control judiciar.

Trei ani cu executare pentru tânăr, doi ani cu suspendare pentru soțul victimei

După finalizarea cercetărilor, judiciariștii au transmis dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Procurorii au întocmit rechizitoriul în care, și tânărul, și soțul victimei au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Tânărul pentru că a condus fără permis, a produs accidentului și a fugit de la fața locului, iar soțul femeii care și-a pierdut viața pentru manevra imprudentă de a întoarce pe linia continuă.

Magistrații de la Judecătoria Pitești au dat prima sentință: tânărul a fost condamnat la patru ani și jumătate în spatele gratiilor, iar soțul femeii a primit o sentință de doi ani de închisoare cu suspendare și va fi obligat să presteze muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 30 zile. Nemulțumit de pedeapsă, tânărul a declarat apel, iar în urmă cu puțin timp, judecătorii au dat verdictul final: au încetat procesul penal pentru conducerea autoturismului fără permis și pentru vătămare corporală dat fiind faptul că a intervenit prescripția. Astfel, magistrații argeșeni l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă și doi ani pentru părăsirea locului accidentului, urmând ca tânărul să execute trei ani și opt luni de închisoare.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatul Petrescu Florentin Marian (arestat în altă cauză, în cadrul Penitenciarului Mioveni), şi partea responsabilă civilmente Societatea Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., prin Lichidator Judiciar CITR Filiala Cluj SPRL, împotriva sentinţei penale nr.435 din 06 martie 2023 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 4892/280/2019. Desfiinţează în parte sentinţa penală şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului Petrescu Florentin Marian în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor şi sporul de 1 an şi 6 luni închisoare, pe care îl înlătură.

Înlătură din sentinţă soluţiile de condamnare a inculpatului Petrescu Florentin Marian sub aspectul infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal şi vătămare corporală din culpă prevăzută de art.196 al. 2 şi 3 Cod penal, cu toate consecinţele. În baza art. 396 alin. 6 Cod de procedură penală cu ref. la art. 16 alin. 1 lit. f Cod de procedură penală şi art. 154 alin. 1 lit. d Cod penal încetează procesul penal faţă de inculpatul Petrescu Florentin Marian, sub aspectul infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prevăzute de art. 335 alin. 1 Cod penal şi vătămare corporală din culpă prevăzută de art.196 al. 2 şi 3 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

În baza art. 38 alin.1 şi art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal şi pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului prevăzută de art. 338 alin. 1 Cod penal, inculpatul Petrescu Florentin Marian urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 8 luni închisoare (pedeapsa cea mai mare 3 ani, la care s-a adăugat un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă 8 luni).

Reduce la câte 100.000 lei cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente SOCIETATEA ASIGURARE REASIGURARE CITY INSURANCE S.A. prin lichidator judiciar C.I.T.R. FILIALA CLUJ S.P.R.L. faţă de părţile civile Răducu Ioana, Oniţă Vasilica Alina, Pernă Elena Ramona. Reduce la 21.000 lei cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente SOCIETATEA ASIGURARE REASIGURARE CITY INSURANCE S.A. prin lichidator judiciar C.I.T.R. FILIALA CLUJ S.P.R.L. faţă de inculpatul-parte civilă Oniţă Marian. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei. În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Oniţă Marian, împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă apelantul-inculpat Oniţă Marian la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat, în apel, rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu, în sumă de 1250 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi va rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată la data de 12 septembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în decizia magistraților.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata