Un TIR și o dubă pline cu fier vechi – confiscate de polițiștii argeșeni! Cum au operat hoții?

În ziua de 16 iunie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, care efectuau activități pe DN 7, pe raza localității Bascov, au depistat doi bărbați, care ar fi sustras din remorca unui autocamion, materiale ferose – fir dur din cupru.
Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la scurt timp după punerea în mișcare, un bărbat de 32 de ani, din Bascov, care efectua transport rutier de marfă, având încărcată, conform documentelor prezentate, cantitatea de 20 de tone role cupru dur.
De asemenea, polițiștii au depistat și un bărbat de 29 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, județul Olt,, care transporta cu o autoutilitară, o cantitate de materiale ferose – fir dur din cupru.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul de 32 de ani, din Bascov, având calitatea de conducător auto și administrator al unei societăți comerciale, împreună cu bărbatul de 29 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, județul Olt, ar fi sustras, din încărcătura aflată în remorca autocamionului în cauză, o cantitate de materiale ferose, în scopul valorificării ulterioare.
Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cauză fiind întomit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, conform art. 295 C. pen. rap. la art. 308 C. pen.
Cantitarea de cupru sustrasă a fost recuperată și indisponibilizată, alături de autoutilitara cu care se efectua transportul. Totodată, în vederea stabilirii prejudiciului, au fost indisponibilizate și TIR-ul din care ar fi fost sustrasă cantitatea de cupru, precum și un alt TIR, cu care se efectua un transport similar, cu alte 20 de tone role cupru dur.
Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împreurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.