Unul dintre cele mai „bombardate” drumuri din Argeș va fi reabilitat prin programul Anghel Saligny!

0

Unul dintre cele mai „bombardate” drumuri din județul Argeș va fi reabilitat prin Programul Anghel Saligny, iar consilierii județeni au aprobat în ședința din această lună tema de proiectare. Este vorba despre drumul județean care face legătura între Pitești, Băbana și Cocu, drum care în acest moment este un real pricol pentru șoferii care îl tranzitează din cauza gropilor și a craterelor.

Astfel, în următoarea perioadă, vor fi întocmite documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție,  proiectul pentru autorizarea/desfiinţarea executării lucrărilor, proiectului tehnic de execuţie, iar ulterior va fi lucrarea scoasă la licitație.

„Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr. 260/28.10.2021 a fost aprobată Cererea de finanţare aferentă Programului naţional de investiţii “Anghel Saligny” şi  Devizul general estimativ pentru obiectivul de investiţii “Modernizare DJ 703E Pitești (DN7)- Băbana – Cocu, km 1+800 – km 19 + 765, L= 17, 965 km”. 

Judeţul Argeş intenţionează să obţină finanţare de la bugetul de stat pentru cheltuielile eligibile Programului național de investiții „Anghel Saligny”, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.95/2021, motiv pentru care a depus în anul 2021 la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei  Cererea de finanţare pentru acest obiectiv de investiţii.

Tema de proiectare face parte din Etapa I de elaborare a documentaţiilor tehnicoeconomice şi se succede Notei conceptuale, aprobate de conducerea Consiliului  Judeţean Argeş.  Etapele următoare constau din elaborarea:  

  • Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii;
  • Proiectului pentru autorizarea/desfiinţarea executării lucrărilor;
  • Proiectului tehnic de execuţie.

 În conformitate cu prevederile art.4, alin.(2)  ale Hotărârii de Guvern nr.907/2016, cu actualizările şi modificările ulterioare, Tema de proiectare se elaborează de către beneficiarul investiţiei sau, după caz, de către proiectanţi/consultanţi care prestează servicii de proiectare/consultanţă în domeniu şi se aprobă de către beneficiar” se arată în proiectul adoptat de consilierii județeni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata