UPDATE. Bărbatul înecat în bazinul Trivale se zbate între viață și moarte!

0

Eforturile depuse de pompierul aflat în timpul liber, al salvamarului, asistentei medicale și paramedicilor SMURD au făcut ca bărbatul care s-a înecat la bazinul din Trivale să fie readus la viață. Din nefericire, acesta se află într-o stare extraordinar de gravă, șansele sale de revenire fiind destul de mici.

Potrivit unor surse din cadrul SJU Argeș, bătrânul a fost resuscitat mai bine de jumătate de oră de când a fost descoperit de pompier plutind pe apă, iar în aceste momente se zbate între viață și moarte, fiind intubat și supravegheat de medicii urgentiști de la Spitalul Județean Argeș.

Salvat de un pompier aflat în timpul liber

Vă reamintim că un pompier aflat în timpul liber a salvat în această după amiază un bărbat care s-a înecat în bazinul din Trivale. Din primele informații, militarul serba ziua fetiței sale, iar când l-a văzut plutind pe bătrânul de 73 ani a sărit imediat în ajutor. După ce l-a tras de mal a început imediat manevrele de resuscitare, care au fost preluate după câteva minute de către o asistentă medicală și salvamarul bazei de agrement. Ulterior, un echipaj SMURD a preluat victima și a transportat-o la spital, continuând manevrele de resuscitare.

„Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă la Detașamentul de Pompieri Pitești, a intervenit la o bază de agrement de pe raza municipiului Pitești pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane înnecate. Din primele momente, victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare de către un coleg de-al nostru, aflat în timpul liber, până la sosirea unei asistente medicale și a unui salvamar din cadrul bazei de agrement. Ajunși la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, paramedicii SMURD au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 73  de ani, care a fost preluată și transportată la spital cu manevre de resuscitare în curs” potrivit ISU Argeș.

A fost deschis dosar penal

În urma evenimentului nefericit, polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt Florin Popa. Oamenii legii au demarat cercetările pentru a stabili cum s-a petrecut totul, iar în cazul în care bărbatul nu va supraviețui, încadrarea juridică va fi schimbată în ucidere din culpă.

„În după-amiaza zilei de 17 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit în stare de inconștiență în piscina unui ștrand din Pitești. Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 73 de ani, din Pitești, s-ar fi deplasat la ștrand în scop de agrement.

După ce bărbatul în cauză a fost scos din apă, acestuia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, de către angajații unității, iar ulterior de către pompierii SMURD, acesta fiind transportat la o unitate medicală. În prezent polițiștii desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata