Update! Reacția clinicii dentare după ce un copil de 4 ani a intrat în comă

Clinica dentară Teddy Care a reacționat după ce un copil de patru ani a intrat în comă după o intervenție stomatologică. Reprezentanții clinicii susțin că părinții au optat pentru ca micuțul să fie sedat pe parcursul intervenției.

“Copilul, în vârstă de 4 ani și 8 luni, a venit prima data în clinica noastra la o consultatie de specialitate pe 18 ianuarie. Deși s-a dovedit necooperant, părinților li s-a recomandat sa încerce totuși tratarea clasică, asta chiar daca exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult și rezultatele să se lase așteptate. Părinții au optat însă pentru analgosedare deoarece știau de existența acestei optiuni de la fratele mai mare al copilului, care facuse analgosedare în clinica noastra, tot pentru ca nu fusese cooperant la tratamentele clasice.

Copilului urmau să-i fie făcute obturații cu tratamente de canal și obturații simple.

A ajuns în clinică pe 10 februarie, la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.10, moment in care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar de anestezie și terapie intensivă și au început tratamentele dentare. După maxim 45 de minute de la începerea interventiei, medicul stomatolog si asistenta au observat că starea copilului s-a modificat, medicul anestezist a constatat că saturația de oxigen scăzuse și s-a început protocolul de resuscitare. Ca masură suplimentară, a fost chemată ambulanța, iar echipajul SMURD a transportat copilul la spital pentru monitorizare și investigatii suplimentare.

Menționăm ca tratamentele prin analgosedare se desfasoară fară probleme in clinica noastra din anul 2018, de cand am inceput colaborarea cu medicul primar anestezie si terapie intensiva. Clinica noastra este autorizata de Ministerul Sanatatii pentru realizarea acestui tip de tratamente, iar pana in acest moment, la noi s-au tratat peste o suta de cazuri prin analgosedare, de fiecare data fara incidente.

Raportul preliminar al controlului DSP realizat la TeddyCare arata ca s-au respectat procedurile igienico-sanitare.”, se arată în punctul de vedere transmis de clinică.

Vă reamintim că un copil,  în vârstă de 4 ani, a intrat în comă, luni seara, dupa o intervenție stomatologică la un cabinet privat din Pitești. Copilul a fost transferat în stare gravă la un spital din București.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că micuțul a ajuns în comă la spital în urma unei anestezii la un cabinet stomatologic dintr-o clinică privată din Pitești. La scurt timp după anestezie, copilului i s-a făcut rău, iar personalul clinicii a sunat la 112.

Copilul a fost adus în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Medicii au reușit să îl stabilizeze şi să îl pregătească pentru transferul la un spital din București.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.