URGENȚELE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN – LUATE CU ASALT! SUTE DE BOLNAVI ȘI RĂNIȚI!

0

Urgențele de la Spitalul Județean, luate cu asalt! Aproximativ 700 de argeșeni au avut nevoie de asistență medicală în zilele libere. Circa 25 % dintre prezentări s-au încheiat cu spitalizare. Cadrele medicale au lucrat la foc continuu în minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor, înregistrându-se aproape 700 de prezentări în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Pitești, în perioada 21-24 ianuarie 2023.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ELEV BĂTUT ȘI UMILIT CÂND SE ÎNTORCEA DE LA ȘCOALĂ! A AJUNS LA SPITAL!

Cea mai aglomerată zi a fost luni, 23 ianuarie, când medicii urgentiști au consultat cei mai mulți pacienți, predominând cei cu traumatisme, dar și cu patologii cardiace. Nu au lipsit nici bolnavii cu afecțiuni digestive, respiratorii și cei cu accidente vasculare.

60 de cazuri de excese alimentare și de alcool

Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în cele 4 zile  menționate, numărăm 60 de cazuri de excese alimentare și de alcool. Din numărul total de prezentări, 230 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 25 cu echipaje SMURD și 3 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Precizăm că 60 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim: traumatisme – 104 cazuri; afecțiuni respiratorii – 52 de cazuri; afecțiuni ORL – 50 de cazuri; colici renale – 29 de cazuri; afecțiuni cardiace – 26 de cazuri; accidente vasculare – 23 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 19 cazuri; alergii – 7 cazuri; comă – 1 caz.

De asemenea, au ajuns în UPU și 5 victime ale accidentelor rutiere, 6 victime din agresiuni, una intoxicată, două persoane cu arsuri și alte două mușcate de câini. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata