Urgențele de la Spitalul Județean – luate cu asalt! Sute de bolnavi și răniți!

0
Sute de pacienți s-au prezentat la finalul săptămânii trecute în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești. Ponderea cea mai mare a bolnavilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost înregistrată în rândul celor cu afecțiuni cardiace, cu probleme digestive sau respiratorii.
În cele trei zile, 13 -15 ianuarie 2023, peste 500 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 130 au rămas internați.

CITEȘTE ȘI: ACUM: CRIMĂ ȘOCANTĂ! SOȚ ȘI SOȚIE OMORÂȚI CU BESTIALITATE ÎN PROPRIA CASĂ!

Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în perioada 13 – 15 ianuarie 2023 numărăm peste 45 de cazuri de excese alimentare și de alcool. Din numărul total de prezentări, 202 persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 30 cu echipaje SMURD și 2 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Precizăm că 53 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital amintim: accidente vasculare cerebrale – 17 cazuri; afecțiuni respiratorii – 28 de cazuri; afecțiuni cardiace – 33 de cazuri; afecțiuni oftalmologice – 18 cazuri; afecțiuni ORL – 27 de cazuri; colici renale – 9 cazuri; alergii – 4 cazuri; comă – 3 cazuri, traumatisme – 11 cazuri. De asemenea, au ajuns în UPU și 10 victime ale accidentelor rutiere, o victimă din agresiune, una intoxicată, o persoană cu arsuri si una mușcată de câine. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata