Urmează o iarnă grea! Val de frig în decembrie!

0

O nouă prognoză meteorlogică indică faptul că există șanse mai mari decât de obicei ca Europa să se confrunte cu un val de frig semnificativ înainte de Crăciun. Șansa unul val de frig în acest an – cel mai probabil în decembrie – rămâne „foarte reală”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice de la Centrul European pentru Prognoze Meteorologice de Interval Mediu (ECMWF), pentru Politico.

„Ieșim dintr-o vară călduroasă. Știm că iernile sunt din ce în ce mai blânde. Așa că am putea înclina să credem că va fi o iarnă blândă și că nu trebuie să ne facem griji. Este foarte posibil să fie așa, dar prognoza pe care o emitem astăzi și înțelegerea modului în care funcționează sistemul climatic ne determină să sugerăm că, de fapt, există o șansă de a avea un val de frig în acest an și există această șansă – înainte de Crăciun – care este mai mare decât într-un an normal.

Șansa unui val de frig în acest an, cel mai probabil în decembrie, rămâne foarte reală. Prognoza de acum este, însă, plină de incertitudine, iar factorii cheie care ar putea afecta condițiile – în special în ianuarie și februarie – nu sunt încă în joc”.

Un val de frig ar fi legat de un așa-numit „eveniment de blocare” atunci când presiunea ridicată persistentă duce la vânturi de est „anormale” și temperaturi mai reci peste Europa. În prezent, condițiile climatice indică faptul că probabilitatea ca un astfel de eveniment să se producă este puțin mai mare decât de obicei.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata