Urmează semifinalele!

Meciul 25, primul sfert de finală
Prima calificată în semifinale: Portugalia
Cristiano Ronaldo a demonstrat că este cel mai bun
Cehia – Portugalia 0 – 1 (0 – 0)
A marcat Cristiano Ronaldo (79).

Cehii au sperat într-un 0–0
Meci puţin spectaculos. Jucătorii de pe „Uliţa cehă“ au sperat la un egal şi după prelungiri, motiv pentru care au stat precauţi şi temători cu fundul în poartă. Echipa lui Michal Bilek a sperat într-un 0 – 0 după 120 de minute, mizând pe portarul Petr Cech, expert în apărarea loviturilor de la 11 metri. Fricoasa strategie le-a ţinut până în minutul 79, atunci când super-starul Cristiano Ronaldo l-a învins pe Petr Cech cu o lovitură de cap de la 9-10 metri. Şi Portugalia era prima semi-finalistă a Campionatului European.
„Ne mândrim că
am ajuns în sferturi!“
Puţini trişti, cehii au plecat acasă unde au fost bine primiţi de suporterii lor. „Nu suntem supăraţi că am pierdut meciul cu Portugalia. Trebuie să recunoaştem că portughezii au fost mai buni… Însăşi faptul că ne-am calificat din grupă de pe primul loc, este pentru noi o realizare cu care ne mândrim“, spunea portarul lui Chelsea, câştigătoarea Ligii Campionilor.

A doua calificată în semifinale: Germania
Meciul 26, al doilea sfert de finală
Primul ministru al Germaniei, Angela Merkel, a sărit de patru ori de pe scaun!
Germania – Grecia 4 – 2 (1 – 0)
Au marcat: Lahm (19), Khedira (61), Klose (68) şi Reus (72), respectiv Salpingidis (55 şi 89 din penalti).
Deutchland uber alles!

„Pantzerul“ lui Joachim Low a călcat în picioare şi Grecia, aşa cum a făcut-o în grupe cu Portugalia, Olanda şi Danemarca, făcând din Germania una din marile favorite la câştigarea Cam­pionatului European. Antrenorul Low a surprins pe toată lumea prin netitularizarea trioului „de foc automat“, Gomez – Podborscki – Muller. Dar lipsa lor nu s-a simţit câtuşi de puţin. Grecii au început cu două linii defensive, doar-doar nu vor lua gol. N-aveau curajul nici de a construi, dar să mai şi atace… S-au apărat ei, grecii cu 10 jucători, dar în minutul 19 Lahm le-a dat prima lovitură, şi golul le-a oferit grecilor biletele de plecare în vacanţă. Pentru prima dată, Angela Merkel a sărit de pe scaun aplaudând bucuroasă echipa Germaniei pentru reuşită. Şi avea să o mai facă de încă trei ori!
Şase minute de speranţe pentru greci. Cam puţin…
Nimeni nu credea că grecii, fără marea lor vedetă Karagounis – suspendat, va reuşi să înscrie măcar un gol în poarta lui Neuer. Minunea s-a produs, Salpingidis egalând la zece minute de la reluare: 1 – 1 şi elenii sperau într-un vis frumos. Doar şase minute au ţinut aprinse speranţele grecilor. Nemţii n-au intrat în panică, ci s-au năpustit peste poarta grecilor. Şase minute le-a trebuit să treacă din nou în avantaj. Kedira înscrie pentru 2 – 1 şi primul ministru al Germaniei sare pentru a doua oară în piciorae aplaudând şi strigând „Sehr guut!“.
Patru – doi, poartă-n casă, şi grecii pleacă acasă!
Apoi, peste alte şapte minute, Klose înscrie şi el cu o lovitură de cap, se face 3 – 1, grecii erau în genunchi, iar Angela Merkel sare pentru a treia oară în picioare bătând bucuroasă din palme. Era 3 – 1, dar nemţii nu s-au oprit din dat goluri. Reus înscrie şi el pentru 4 – 1 în minutul 72. Angela mai sare odată în picioare arătând că n-a obosit. Pe final, când nemţii cântau fericiţi „Deutchland uber alles“, grecii beneficiază de un penalti pe care Salpingiris îl transformă fără probleme: 4 – 2 şi Germania era în semifinale.

A treia calificată în semifinale: Spania
Meciul 27, al treilea sfert de finală
Spania – Franţa 2 – 0 (1 – 0)
A marcat Xabi Alonso (19 şi 90 din penalti)
Spaniolii nici nu şi-au pus mintea cu francezii

Toată lumea se aştepta ca Spania – Franţa să fie un meci frumos, spectaculos, un meci care să facă cinste fotbalului. Dar a fost un… bluf! Un meci slab, de parcă evoluau jucători din ligile inferioare. Surprinzător a fost şi faptul că la un asemenea meci, Spania – Franţa, sfert de finală la un Campionat European, tribunele stadionului din Doneţk n-au fost pline!!! Parcă cei care n-au venit la meci, se aşteptau să fie un meci mo­dest…
Francezii au avut un şut pe poartă şi două cornere! Puţin, foarte puţin…
Partida a fost supărător de slabă datorită în primul rând francezilor care n-au jucat mai nimic. Spaniolii au făcut jocul de posesie obişnuit, un fel de „ţăcăneală“ la tenis, un „tiki-taca“ plictisitor, mai ales după ce au deschis relativ repede scorul. În minutul 19 Xabi Alonso a înscris cu o lovitură de cap de la 10 metri învingându-l pe Lloris. Şi apoi au jucat supărător de plictisit la trecerea timpului. Francezii era impotenţi nu doar să înscrie pentru egalare, ci şi pentru a-şi crea vreo ocazie de gol. În cele 90 de minute, echipa lui Laurent Blanc a avut un singur şut pe poarta lui Casillas, şi numai două cornere!!! Aşa ceva nu s-a mai văzut la un meci al Franţei, şi nici nu se va mai vedea.
„Dubla“ lui Xabi Alonso
Blanc n-a avut soluţii nici pe banca tehnică, iar omologul său, Del Boeque l-a umilit şi la schimbările făcute. Spa­niolul l-a trimis în teren pe final şi pe Pedro, cel care a obţinut un penalti în minutul 90, penalti pe care Xabi Alonso l-a transformat cu siguranţă realizând dubla în poarta francezilor: 2 – 0, şi francezii au plecat umiliţi acasă, acolo unde se pot certa liniştiţi mai departe, aşa cum au făcut-o după meciul cu Suedia pe care l-au pierdut tot cu scorul de 0 – 2. Iar Spania merge în semifinale unde va întâlni miercuri Portugalia.

Meciul 28, al patrulea sfert de finală
Un egal fără (multe) goluri?
Anglia – Italia s-a jucat aseară

Ultimul sfert de finală s-a disputat aseară, Anglia – Italia, a avut la casele de pariuri o cotă de 7.00 la scorul de 0 – 0, un scor care n-a fost înregistrat până acum la acest Campionat European. La „X“ pauză, „X“ final, cota era de 4.40. Pentru victoria Angliei cota a fost 2.75, iar Italia a avut 2,85. Pentru egal după 90 de minute, cota a fost 3.00. Învingătoarea din acest meci va întâlni în semifinală pe Germania.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.