Urșii – tot mai aproape de Pitești! RO-ALERT – alertă extremă!

0

Urșii par să ajungă din ce în ce mai aproape de Pitești, iar cetățenii din jurul municipiului reședință de județ sunt terorizați deseori de animalele sălbatice care coboară din păduri și caută hrană prin grădinile acestora.

Seara trecută, un urs a fost văzut pe străzile din Budeasa, iar în scurt timp la fața locului s-au deplasat primarul localității, Nicolae Rachieru, însoțit de viceprimar, poliție locală, jandarmerie, SMURD și un reprezentant al fondului de vânătoare. Astfel, cu semnalele acustice ale autospecialelor au reușit să alunge animalul sălbatic înapoi în pădurile din zonă.

Cu această ocazie, edilul a făcut un apel către cetățeni să nu mai lase deșeuri menajere la întâmplare și să alerteze autoritățile ori de câte ori văd animalul și să nu se aproprie de acesta.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL LA FC ARGEȘ! SE LASĂ CU PLÂNGERI!

„Având în vedere că în cursul zilei de ieri, în zona Budeasa Mică, a fost semnalată prezența unui urs, o echipă de intervenție formată din: primar, viceprimar, poliția locală, jandarmerie, echipaj SMURD precum și un reprezentant al fondului de vânătoare a intervenit la fața locului și a aplicat măsurile ce se impun, alungând animalul prin semnale acustice, asa cum prevede O.U.G. 81/2001.

Facem apel către cetățeni, ca pentru evitarea pericolului, să manifeste grijă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor menajere(resturi de mâncare), iar în cazul în care ursul revine să apeleze numărul de urgență 112, să nu încerce să internivă sau să se apropie de acesta pentru a-l fotografia sau filma” a transmis primarul Nicolae Rachieru.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata