USR dă iama în liberali și protejează pesediștii pe funcții

Ar fi extrem de greșit dacă am spune că USR este caracterizat de modestie câtă vreme, mai ales după alegeri, s-a urcat de-a dreptul în copac, atât la nivel central cât și în plan local. Dacă la București nu au fost în postura de a-i deranja pe oamenii PSD din funcții, ce să vezi, în Argeș merg pe vârfuri ori de câte ori trec pe lângă un pesedist.

Curații și necorupții useriști au pus ochii pe instituțiile bănoase

Am putea spune că mocnește scandalul, dacă nu ar fi la mijloc lucruri de-a dreptul suspecte, caracteristice noilor salvatori ai neamului român. De useriști vorbim. După ce-au negociat la București până i-au rupt capul lui Ludovic Orban, la Argeș joacă tot de pe poziții de forță și cer funcțiile cu cel mai mare potențial…..știți dumneavoastră de care.

De exemplu, USR Argeș, prin vocea lui Ionuț Moșteanu, omul cu diploma incertă de manager, cere nu mai puțin decât conducerea unor instituții precum: Prefectura Argeș, Finanțele Publice,  Casa de Asigurări de Sănătate sau Direcția Apelor Argeș Vedea, conduse toate de oameni numiți de PNL.

Se pregătește USR să guverneze cu PSD în Argeș?

Moșteanu și colegii lui useriști nici nu se gândesc să-i deranjeze din funcții pe directorii numiți de PSD și uitați în funcții din alte vremuri. Bravo PSD că știe să-și promoveze și să-și protejeze oamenii!

Altceva este cel puțin intrigant. La nivel declarativ, pentru USR-iști, PSD este ciuma roșie, dar când este vorba despre înțelegeri, sunt gata să-i sacrifice pe liberali fără nicio reținere.

Căci, este greu de  înțeles cum naiba USR nu vede decât posturile liberalilor, de parcă s-ar pregăti, în teritoriu, de o guvernare cu PSD. De acestea nu se ating și nici nu se apropie.

USR nu vede că la DSP este pe funcție Sorina Honțaru (PSD), că la Inspectoratul de Stat în Construcții este lipit iremediabil de scaun nu prea simpaticul dar „ascultătorul” Ion Buță, despre care nici nu mai știm câte guvernări a traversat în liniște și prietenie și fără să deranjeze pe nimeni.

USR are orbul găinilor „pesediste”

Trecem mai departe la două activiste pesediste, două femei tinere și ambițioase care ocupă poziții la APIA și AFIR. Este vorba despre Mari Pană și Diana Eftene, două femei cu care PSD Argeș se mândrește și le-a promovat. Este vizibil că USR Argeș le apreciază, de asemenea, și vor merge împreună la ședințele de Colegiu Prefectural.  Cramponându-se să ceară posturile ocupate de liberali, politicienii din USR Argeș au uitat și de Direcția Silvică Argeș condusă de controversatul Armand Chiriloiu, dar și de Direcția Regională de Drumuri și Poduri unde directorul Gheorghe Mihăiță a supraviețuit regim după regim și cu rezultate nici pe departe spectaculoase.

Exemplele continuă cu DJTS Argeș unde-l regăsim pe Liviu Popescu, tot un manager care nu a impresionat cu nimic așa cum n-a făcut-o nici Manuel Zenovie de la Îmbunătățiri Funciare. Ba, pardon, acesta din urmă are meritul de a fi traversat mai multe guvernări diferite.

Nu în ultimul rând amintim de OCPI unde găsim un director interimar, dar și Jandarmeria Argeș condusă de un simpatic și destoinic prieten al PSD. Ar mai fi și alte instituții, mai mici, dar nu neapărat neimportante. Mai povestim….

Dincolo de faptul că, la numirea în orice instituție trebuie să primeze meritocrația și nu culoarea politică, se poate vedea de la o poștă cum USR-iștii se tem de PSD cam ca ’ăl negru de tămâie. Sau, poate există niște chestiuni pe care nu le știe oricine, căci prea mare e patosul cu care vor să scape de liberali din funcție, la fel de mare ca indiferența față posturile ocupate de către pesediști.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.