Vaccinul antigripal poate fi făcut și în farmacii! Află locațiile din Pitești! LISTA COMPLETĂ!

0

Începând din această săptămână, vaccinul antigripal poate fi făcut şi în unele farmacii în cadrul unui proiect pilot demarat de ministerul Sănătăţii şi Colegiul Farmaciştilor în Bucureşti şi în alte 15 oraşe din ţară. Autorităţile încearcă astfel să crească rata de vaccinare în plină stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Mai ales că sezonul acesta gripal este unul dintre cele mai agresive din ultimii zece ani, atât prin numărul de cazuri cât şi prin manifestări.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! TRANSPORTUL METROPOLITAN SE EXTINDE ÎNTR-O NOUĂ COMUNĂ DIN ARGEȘ!

Autoritățile au anunțat și ce pași trebuie să urmeze o persoană care vrea să-și facă vaccinul antigripal, într-o farmacie. Aceasta trebuie: să consulte lista farmaciilor autorizate, să se programeze telefonic, să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere, să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

Lista completă a farmaciilor în care se vaccinează antigripal poate fi accesată și pe site-ul Colegiului Farmaciștilor din România www.colegfarm.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata