Vara se întoarce! Prognoza meteo pentru următoarea perioadă!

0

Vremea se va încălzi începând de duminică, când temperaturile vor fi în creştere şi ajung la unele de vară. Astfel, luni vor fi 29 de grade, așa că săptămâna viitoare ne vom bucura din nou, prin sudul țării, de vreme de vară, cam 26-27 de grade maxima. Deși aerul este foarte rece până duminică, va fi în retragere către sud-estul extrem în următoarea perioadă, așa că locul lui va fi luat de un aer ceva mai cald, mai blând.

Luni-29 de grade

Vor fi și ploi pe spații relativ extinse astăzi, în majoritatea zonelor țării, cu maxime de 10 grade în zona de est a Transilvaniei. În Transilvania, în Moldova, în zona de sud a țării, Oltenia, Muntenia, aveți nevoie de umbrele.  Astăzi în regiunile din nordul, estul, centrul țării și prin sud-est vor fi ploi la munte, la mai mult de 1600 de metri altitudine, lapoviță, ninsoare și intensificări de vânt. Meteorologii spun că este o zi de toamnă dar cu vreme rece, temperatura este sub cea normală pentru această perioadă.

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

De sâmbătă, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate, avem maxime duminică de 17-26 de grade și luni de 19-29 de grade Celsius, astfel că se întoarce vara. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata