Verificarea unui cont la pariuri

0

Legislatia in vigoare in ceea ce priveste jocurile de noroc pe internet ii obliga pe jucatorii romani care isi deschid cont pe platformele licentiate sa parcurga etapa de verificare a acestuia.

Procedura este una destul de simplu de realizat, iar in continuarea acestui articol afli toate informatiile de care ai nevoie despre verificarea contului pe site-urile de pariuri – iti spun de ce este necesara, care sunt avantajele pe care le obtii dupa verificare, ce documente trebuie sa trimiti agentiei si multe alte detalii utile.

De ce trebuie sa iti verifici contul la pariuri online?

In anul 2015 piata jocurilor de noroc online din Romania a fost reglementata prin aparitia ONJN – Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Aceasta institutie a statului subordonata Guvernului Romaniei a impus reguli stricte privind autorizarea, organizarea si participarea la jocurile de noroc de pe internet, atat pentru operatori, cat si pentru jucatori.

Pentru acestia din urma, printre diversele reguli se numara posibilitatea inregistrarii doar pe site-urile licentiate la ONJN, precum si obligativitatea verificarii contului. Exista in prezent zeci de case de pariuri online cu licenta in Romania si de exemplu iti poti face la Mozzart Bet cont pentru a paria in cele mai bune conditii la o agentie foarte apreciata si populara in randul romanilor.

De ce este necesara verificarea contului la pariuri? Pentru a demonstra faptul ca esti titularul real al contului, ca esti o persoana majora si ca informatiile introduse la inregistrare sunt reale. Neverificarea in timp util a contului de pariuri online duce la blocarea acestuia, iar eventualele sume de bani ramase in cont vor fi transferate catre bugetul de stat.

Avantajele verificarii contului

Pe langa faptul ca aceasta etapa de verificare este obligatorie prin lege, odata ce o vei indeplini vei obtine cateva avantaje importante, dupa cum urmeaza:

  • vei detine un cont complet verificat, la care vei avea acces in orice moment doresti
  • vei putea depune in cont orice suma doresti (cu un cont neverificat nu poti depune mai mult de 200 Euro in total)
  • vei putea solicita cereri de retragere (lucru care nu este posibil pentru un cont neverificat)

In plus, pe unele site-uri de pariuri online esti chiar recompensat si cu diferite bonusuri, uneori bonusuri fara depunere pentru verificarea contului. Ai asadar toate motivele sa parcurgi si tu aceasta etapa de verificare.

Documente necesare pentru verificarea contului

Trebuie sa stii din start ca o verificare completa a contului de pariuri presupune 3 etape. De regula insa, doar doua dintre ele (primele doua din lista de mai jos) sunt solicitate, insa trebuie sa le cunosti pe toate. Iata despre ce este vorba:

  • Verificarea identitatii – trebuie realizata in cel mult 30 zile de la prima depunere sau 6 luni de la inregistrare
  • Verificarea metodei de plata – este necesara in momentul solicitarii primei cereri de retragere a banilor din cont
  • Verificarea adresei – este un pas suplimentar de verificare, pe care agentia de pariuri online la care joci ti-l poate solicita in orice moment

Verificarea identitatii

Pentru verificarea identitatii va trebui sa furnizezi operatorului de pariuri o poza cu un act personal de identitate – poate fi buletinul, pasaportul sau permisul de conducere. Toate informatiile trebuie sa fie vizibile si usor de citit, iar aceasta etapa este necesara pentru a dovedi ca esti o persoana majora si ca informatiile introduse la inscrierea pe site sunt reale si corecte.

Verificarea metodei de plata

La pariuri online poti depune utilizand numai metode de plata care iti apartin. La un moment dat, mai exact in momentul in care soliciti prima retragere trebuie sa dovedesti acest lucru.

Daca ai depus cu cardul bancar atunci va fi nevoie de o poza fata/verso a cardului, acoperind codul de securitate si lasand vizibile doar primele 6 si ultimele 4 cifre ale cardului. Daca ai depus utilizand un portofel electronic precum Skrill, Neteller sau Paysafecard este necesar un print screen din cadrul contului tau.

Verificarea adresei

Te poti astepta, in ultimul rand, la o solicitare de dovada a adresei. Acest lucru este necesar pentru ca doar rezidentii romani pot juca la pariuri online la agentiile licentiate ONJN. Pentru dovada adresei exista mai multe documente la care poti apela – o factura de utilitati pe numele tau, un extras de cont bancar in care sa apara adresa ta sau o scrisoare cu una dintre institutiile statului (politie, judecatorie, primarie etc.).

Trimiterea documentelor de verificare se face, de obicei, direct de pe site-ul operatorului, intr-o sectiune dedicata. Pot exista insa situatii in care va trebui sa trimiti documentele pe adresa de e-mail a agentiei. Oricum ar fi, procedura de verificare a contului la pariuri online nu iti va crea dificultati si vei reusi destul de simplu sa iti verifici contul si sa te bucuri de toate avantajele acestuia.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata