Veste extraordinară pentru şoferi înainte de minivacanţa de 1 Mai! Ce se întâmplă cu prețul carburanților?

0

Veste extraordinară pentru şoferi înainte de minivacanţa de 1 Mai! Ce se întâmplă cu prețul carburanților?

Vești bune pentru șoferi după ce Petrom a ieftinit din nou motorina, iar diferența de preț dintre benzină și motorină a scăzut la doi bani.

CITEȘTE ȘI: SPECTACULOS CE SE ÎNTÂMPLĂ PE AUTOSTRADA A1 PITEȘTI-SIBIU! ESTE INCREDIBIL PENTRU ȘOFERI! VIDEO!

Este a treia ieftinire din luna aprilie, după ce marți, 23 aprilie, benzina standard s-a ieftinit cu doi bani pe litru și motorina standard, cu 4 bani pe litru, iar sâmbătă, 20 aprilie, prețul motorinei a scăzut cu 6 bani pe litru. De data aceasta, prețul motorinei a scăzut cu trei bani pe litru.

La stațiile Petrom prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,33 lei și 7,40 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,39 lei și 7,42 lei pe litru. Astfel, diferența dintre litrul de benzină și cel de motorină a ajuns acum la doar doi bani.

Comparativ cu luna martie 2024, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 4,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 14,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,3 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1 leu mai mult decât in urma cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata