Vești bune! Ce categorii de români sunt scutiți de plata impozitului începând din acest an?

0

Vești bune pentru mii de români. Autoritățile au decis, anul acesta, ca mai multe categorii de români, să fie scutite de la plata impozitelor. Concter, este vorba despre IT-ştii din sectorul public, persoanele cu handicap, asistenți personali, șomeri și mulți alții.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI:AVARIE MAJORĂ! SUTE DE LOCUINȚE RĂMÂN FĂRĂ APĂ!

Mai exact, IT-ştii din sectorul public beneficiază, din 2023, de aceleaşi facilităţi fiscale precum IT-ştii din sectorul privat. Vorbim aici despre IT-şti care deservesc instituţii precum Ministerul Finanţelor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Educaţiei şi care sunt încadraţi cu funcţii precum administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic, programator ajutor, analist ajutor, inginer de dezvoltare a produselor software.

Tot de la 1 ianuarie 2023 beneficiază de o scutire de impozit şi părinţii care au copii la şcoală, grădiniţă sau creşă.

Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, salarii şi asimilate salariilor, pensii, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, etc.

Nu în ultimul rând, persoanele care însoţesc sau sunt asistenţi personali ai persoanelor cu handicap beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale. În plus, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu, pe terenul aferent clădirii de domiciliu, pe mijloacele de transport aflate în proprietate sau coproprietate, etc.

Scutiri de la plata impozitului pe clădire şi terenul

De asemenea, persoanele care au calitatea de revoluţionar, persoanele care au calitatea de militari participanți la acțiuni militare speciale din străinătate, persoanele care au calitatea de veterani de război, văduve de veterani de război, văduve necăsătorite ale veteranilor de război sau persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social sunt scutite de la plata impozitului pe clădire şi teren.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata