Vești bune! Cine sunt românii care vor primi 480 de lei de la stat în fiecare lună?

0

Vești bune! Cine sunt românii care vor primi 480 de lei de la stat în fiecare lună? Vești bune pentru părinți și bunici! Ministrul Familiei a anunțat recent că, bunicii care au grijă de nepoţi vor primi 480 de lei de la stat. Concret, banii vor fi oferiţi doar bunicilor sau rudelor care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

CITEȘTE ȘI: SUPORTERII FC ARGEȘ SABOTAȚI? BILETE VÂNDUTE EXCLUSIV PENTRU DINAMOVIȘTI!

Măsură face parte din pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii, care se află pe circuitul de avizare. Potrivit datelor ministerului Familiei, 69 de mii de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre ei, 11 mii cinci sute de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape opt mii de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare. Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare.

„Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare. Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament.”, a anunțat Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata