Vești bune! Dubele și TIR-urile – parcare interzisă în Pitești! Află de când!

0

Dubițele, maxi-taxi și toate autovehiculele de peste trei tone nu mai au voie să staționeze în parcările din Pitești, potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local care interzice cu desăvârșire acest lucru, dar prevede și amenzi. Hotărârea a intrat în vigoare în data de 1 mai, iar în ultimele patru zile polițiștii locali au desfășurat acțiuni de informare conștientizare. Decizia a fost luată după ce ani de zile, parcările din Pitești au fost sufocate de numărul de mașini de mare tonaj, multe dintre ele aparținând de societăți comerciale sau PFA-uri. Numeroase sesizări au fost făcute de piteșteni în acest sens, iar o dată cu intrarea în vigoare a retricțiilor, lucrurile vor reveni la normal.

„Serviciul Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești – reamintește cetățenilor că, în conformitate cu modificarea H. C. L. nr. 60 din 2016, aprobată în cadrul ședinței ordinare din 25.02.2021, este interzisă „ocuparea domeniului public, prin staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 t și pentru cele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 t, aparținând persoanelor fizice și juridice, în parcările publice destinate autoturismelor, parcărilor de reședință din jurul imobilelor de locuit, parcărilor aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea”.

Modificarea hotărârii Consiliului Local a intrat în vigoare de la data de 01.05.2021, dată până la care reprezentanții Serviciului Siguranță Rutieră au desfășurat activități de informare pentru conducătorii de autovehicule. În următoarea perioadă vor avea loc acțiuni de depistare, prevenire, constatare și sancționare a conducătorilor auto ce nu respectă prevederile legale”.

Scopul prezentei hotărâri se raportează la următoarele cerinţe:

– asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă a traficului rutier;

– asigurarea condiţiilor de conservare şi de protejare a mediului natural;

– asigurarea administrării în condiţii de eficienţă şi de protejare a infrastructurii rutiere.

Poliția Locală Pitești recomandă conducătorilor auto să respecte normele legale pentru asigurarea unui climat civilizat de circulație în municipiul Pitești” transmite Primăria Municipiului Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata