Vești bune! Părinţii care au copiii la școală sau grădiniță-scutiri la impozit! Află de când!

0

Părinţii salariaţi primesc, începând din ianuarie 2023, o deducere personală suplimentară de impozit pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală. Federația Națională a Părinților a anunțat recent că deducerea va fi de 100 lei pentru fiecare copil. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! PROIECTELE PNL PITEȘTI PENTRU 2023! MIHAI COTEȚ: „SPERĂM SĂ AVEM TIMP SĂ MAI DEPUNEM O SERIE DE AMENDAMENTE DORITE DE CETĂȚENI!”

În situația în care copilul este întreținut de ambii părinți, deducerea personală suplimentară se acordă unuia dintre părinți. Părintele trebuie să prezinte documentul care să ateste înscrierea copilului într-o unitate de învățământ și o declarație pe propria răspundere.

“(10) Deducerea personală suplimentară se acordă astfel:

  •  15% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la nivelul prevăzut la alin. (3);
  •  100 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învățământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora.

(11) Prin părinte, în sensul alin. (10) lit. b), se înțelege: părintele firesc, potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, adoptatorul, persoana care are copilul/copiii în încredințare în vederea adopției, persoana care are în plasament copilul sau în tutelă, persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în textul OUG.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata