Vești bune pentru o anumită categorie de angajați! În câteva săptămâni, vor beneficia de o nouă mini-vacanță

0

Vești excelente pentru angajații din România! De la Guvern vin încă trei zile libere cu ocazia unei mari sărbători. Mai mult decât atât, cine va fi pus să lucreze ar putea primi bani în plus de la angajator.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEAT CRIȚĂ, ȘI-A CONDUS PRIETENUL SPRE MOARTE! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR ÎN ARGEȘ!

Vești excelente de la Guvern, care a pregătit o nouă surpriză unei anumite categorii de angajați. Vin încă trei zile libere, în luna august, cu ocazia unei mari sărbători. Cei care vor dori să își lege zilele de concediu se vor putea bucura de o mini-vacanță. Mai mult decât atât, cine va fi pus să lucreze ar putea primi bani în plus de la angajator.

Firmele care nu se conformează sunt pasibile de amendă

Pentru cei care erau supărați că 1 iunie va fi sâmbăta, compensarea vine între 15 și 18 august, când va fi sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Așadar, de joi până duminică, angajații vor putea să plece în vacanță, fie la mare, fie la munte sau oriunde își doresc. Cine are posibilitatea să-și folosească 3 zile de concediu, pentru luni, marți și miercuri va avea chiar o săptămână liberă.

Inclusiv angajații din mediul privat vor avea liber pe data de 15 august, iar legislația stabilește că angajatorii care nu pot respecta zilele stabilite de Guvern trebuie să dea compensații. Poate fi vorba de mai mulți bani la salariu sau de suplinirea liberului.

Angajatorii care nu țin cont de calendarul zilelor libere pot primi amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Bineînțeles, există situații în care companiile, de stat sau private, nu pot să nu presteze servicii în zilele respective. Câteva exemple de domenii care fac excepție de la regula dată de Guvern sunt: retail, HoReCa, sanitar, mass media, jurnalism.

În Codul Muncii se arată că salariații trebuie să beneficieze de un „spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100 % din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, pentru situațiile prezentate anterior.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata