Vești bune pentru o categorie de români! Cine sunt cei care vor beneficia de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri?

0

Donezi sânge, primeşti reducere la impozite! În plus, din ianuarie acest an, a crescut şi valoarea tichetului de donator, de la 67 de lei la 280 de lei.

CITEȘTE ȘI: E JALE! COZI DE KILOMETRI LA INTRAREA ÎN PITEȘTI! BLOCAJ PE A1, SPRE VÂLCEA ȘI CURTEA DE ARGEȘ!

Legea prin care persoanele care donează sânge, în mod constant, pot benefica de reduceri ale impozitelor datorate, a fost promulgată, marți, 2 aprilie, de către președintele Klaus Iohannis. Decizia privind acordarea de facilități este la latitudinea autorităților locale, care urmează să decidă cuantumul de bonificaţie pentru donatori. Vorbim despre o reducere procentuală a impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire şi teren.

10% reducere pentru plata cu anticipație!

Reducerea poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referinţă, a întregului impozit pe clădiri şi pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic. Reducerea donatorilor se aplică diferenţei rezultate după scăderea bonificaţiei din impozitul datorat.

Să mai spunem că, scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

De patru ori mai mulţi bani!

Această lege vine să încurajeze donatorii de sânge şi reprezintă un alt bonus după cel al creşterii de patru ori a valorii tichetelor de masă acordate pentru fiecare donare. Din acest an, din dorinţa de a încuraja oamenii să doneze, Ministerul Sănătăţii a decis să crească valoarea tichetelor de la 67 de lei la 280 de lei pentru fiecare donaţie. Iar măsura de încurajare a oamenilor să vină și să-i ajute pe cei aflați în nevoie dă roade, dovadă aglomeraţia de la centrele de transfuzii din ţară.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata