Vești bune pentru șoferi! Polițele RCA se ieftinesc! Află de când!

0

Vești bune pentru șoferi în privința polițelor RCA care urmează să se ieftinească. Experții susțin că, începând din septembrie, polițele RCA, vor scădea cu aproximativ 10%. Scăderi care ar putea continua, mai ales că, din 10 septembrie, se vor schimba regulile de vânzare.

„Asigurătorul calculează acelaşi preţ indiferent de canalul de distribuţie urmând ca distribuitorii de asigurări în funcţie de politica comercială, să-şi stabilească în mod liber costul aferent distribuţiei. Adică al comisionelor. Nivelul comisioanelor din prime, plătit de asigurători pentru distribuţia de RCA, a scăzut în acest an de la 14,4%, cât era la început de 2021, la 10,72%. Odată cu noul regulament, comisionul ar putea fi chiar mai mic.”, a declarat recent Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR.

„Cumulat, poate ajungem la un 10%. Ce mai scade din preţul RCA, ce mai scade un pic de la brokeri.”, a declarat Răzvan Pavel, reprezentant broker asigurare.

O altă modificare vine tot din septembrie. Formularul tipărit pentru constatarea amiabilă nu mai este obligatoriu. Constatarea se va putea face și electronic, cu ajutorul unei aplicații ce va fi pusă la dispoziție de BAAR.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata