Vești bune! Se deschide primul tronson al Auostrăzii Pitești – Sibiu! Află când!

0

Tronsonul 1 al Autostrăzii Pitești – Sibiu ar putea fi dat în folosință la sfârșitul acestui ani, anunță Asociația Pro Infrastructura. Deși termenul de finalizare era în aprilie 2023, constructorul Porr a finalizat până în acest momente 80% din lucrări, motiv pentru care termenul final ar putea fi decalat.

„AutostradaA1 Sibiu-Boița probabil va fi deschisă în decembrie. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Șelimbăr. Deși termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% și au toate șansele să inaugureze lotul în decembrie.

Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârșit de noiembrie, însă probabil își vor calcula pașii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract.

Cei 13,17 km dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic în acest an. Alături de ei, pe 21 aprilie și 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balș-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022” anunță Asociația Pro Infrastructura.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata