Vești bune! Vouchere de vacanță pentru românii care lucrează la privat! Află de când!

0

Vești bune! Vouchere de vacanță pentru românii care lucrează la privat! Află de când! Vești bune pentru angajații din privat! Senatul a adoptat recent un proiect de lege prin care vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și românii angajaţi la privat.

CITEȘTE ȘI:CITEȘTE ȘI: SFÂȘIETOR! ULTIMA DORINȚĂ A MEDICULUI FRĂTOAIACA ÎNAINTE DE A PLECA PENTRU TOTDEAUNA!

Perioada de timp în care ar urma să se acorde vouchere de vacanţă angajaţilor români din privat este din 2024 și până în 2026, iar votul final va fi dat de Camera Deputaților. Sumele corespunzătoare voucherelor de vacanță se alocă anual, din bugetul de stat, din impozitele pe venit plătite de fiecare angajat.

Modalitatea de plată a sumelor care reprezintă contravaloarea voucherelor de vacanță va fi stabilită de Guvern, în maximum 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele României. „Considerăm că acest mecanism poate fi extins și pentru cei cca. 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, astfel încât să poată beneficia de vouchere de vacanţă suportate din bugetul de stat, în valoare de 1.450 lei/anual, din sumele cu care aceştia contribuie deja sub forma impozitului pe venit și/sau CAS”, se explică în expunerea de motive a proiectului de act normative.

Potrivit propunerii legislative, „începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, instituțiile publice (…) precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata