Vești sumbre despre Autostrada Pitești-Sibiu!

Autostrada Pitesti – Sibiu se anunță a fi o altă hemoragie masivă pentru bugetul companiei de drumuri. Sorin Ioniță, directorul CNAIR spune că, dacă studiul de fezabilitate pentru întreaga lungime a autostrăzii nu va fi gata până la jumătatea lunii august, va rezilia contractul și va îl va termina „în regie proprie“.

Italienii de la Spea și românii de la Tehnic mai au de predat studiile pentru porțiunea din autostradă care străbate munții, cea dintre Boița – Racovița și Văleni. Este vorba de aproape 60 de kilometri. Construirea autostrăzii Sibiu-Pitești va însemna o investiție de 3,3 miliarde de euro, spun șefii de la Drumuri.

Sorin Ioniță, directorul general al CNAIR: „Nu putem merge la nesfârșit cu prelungiri atâta timp cât a fost o procedură de achiziție. Lucrurile au fost destul de clare. Obiectivul trebuie predat la jumătatea lunii august. CNAIR are resursele necesare, are capacitatea administrativă astfel încât să ducă acest proiect, să îl continue, chiar și cu resurse proprii. Suntem ingineri cu toții, avem aceleași studii. Nu văd de ce nu putem face noi anumite lucruri”.

Autostrada Pitesti – Sibiu, care face parte din Coridorul Paneuropean IV de transport, ar putea beneficia de finanțare prin fonduri europene. Autostrada este cerută insistent de către companiile care operează în România, fiind de maximă importanță în special pentru producătorii din industria auto, ca Dacia și Ford.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.