Viceprimar Gelu Tofan: „Zona Urbană Funcțională a primit undă verde! Se pot depune proiecte comune pentru fonduri nerambursabile!”

0

Viceprimarul Gelu Tofan a anunțat recent că a fost adoptată Zona Urbană Funcțională, o formă de organizare din care  vor face parte Piteștiul și comunele Albota, Budeasa, Bradu, Băbana, Moșoaia, Mărăcineni și Oarja. Viceprimarul Tofan, cu sprijinul primarului Cristian Gentea, dar și al colegilor din Consiliul Local, au votat recent proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat încheierea unor parteneriate între Pitești și comunele din Zona Urbană Funcțională, scopul fiind acela de a accesa mult mai ușor proiecte cu finanțare nerambursabilă.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: SCHIMBĂRI ÎN TRAFICUL DE LA PODUL VIILOR! CE MODIFICĂRI VOR FI ADUSE?

„Acest proiect este un soclu solid pentru finanțările nerambursabile în zona metropolitană, o condiție importantă care trebuia luată pentru ca proiectele să fie eligibile. Drept categorii de investiții ce pot fi realizate în cadrul acestora vorbim de mobilitate urbană, regenerare urbană, soluții de tip sau sau oraș inteligent. Până în prezent au fost organizate două întâlniri cu reprezentanții unităților administrative-teritoriale din jurul Piteștiului care au venit cu propuneri de proiecte pe zona urban funcțională. Noi vom încheia aceste parteneriate și vom pune în practică proiectele propuse de ei pe teritoriul lor. Delimitarea zonei urban funcționale în baza SIDU și încheierea acestor parteneriate este o condiție “sine qua non” de a fi eligibili în programul de finanțare 2021-2027. Așteptăm ghidurile de solicitare pentru a implementa proiecte cu fonduri nerambursabile.”, a declarat viceprimarul Gelu Tofan.

​În regulamentul UE 1301/2013 se menționează sprijinul pentru dezvoltare urbană durabilă prin strategii ce stabilesc acțiuni integrate pentru a aborda provocări economice, sociale, climatice, demografice și de mediu ținând seama de nevoia de a promova legăturile dintre zona urbană și cea rurală. Primul proiect care ar putea fi accesat în Zona Urbană Funcțională este un centru olimpic de canotaj.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata