Viceprimar săltat de Interpol! Sute de persoane înșelate!

0

Un viceprimar dintr-o comună din România a fost reținut de Interpol și urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii. Dorin Racu, viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș Severin este acuzat că ar fi fraudat sute de persoane pe seama cărora ar fi făcut peste un milion de dolari.

Vicele a fost arestat preventiv o perioadă în SUA, iar ulterior a fost eliberat condiționat. Din câte se pare, acesta a comis mai multe infracțiuni și din această cauză a fost săltat pentru a fi extrădat.

Mandatul de extrădare a fost emis de judecătorii Curții de Apel Timiș, încă de pe data de 3 Februarie. Autoritățile americane au la dispoziție 10 zile pentru a veni în România, la IPJ Timiș, de unde îl vor ridica pe viceprimar și îl vor duce în America. În România, Racu ocupa funcția de viceprimar al comunei Vărădia din 2020.

”Dorin Racu a fost arestat de Departamentul de Homeland Security pe data de 18 august 2014 pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon. El a fost eliberat însă în prealabil. Racu și alții ar fi fraudat sute de victime în Louisiana și în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay.

Racu este singurul fugar în acest caz. Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistență în fata unui ofițer”, relatează presa locală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata