Viceprimarul Tofan vrea să înființeze zona metropolitană! A cerut sprijin primarului Gentea!

0

Viceprimarul liberal, Gelu Tofan, continuă să susțină implementarea proiectului „Zona metropolitană Pitești”, considerând că numai o gândire unitară a municipiului și comunelor limitrofe poate asigura o dezvoltare reală în infrastructură, servicii, transport precum și creșterea nivelului de trai și a condițiilor cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: DIRECTORUL PUBLITRANS: „NOI AM INTRAT PE TOATE TRASEELE PE CARE LE-AM AVUT PÂNĂ ÎN 2000 CU EXCEPȚIA ȘTEFĂNEȘTIULUI!”

În ședința Consiliului Local din luna septembrie, viceprimarul Tofan a venit cu câteva propuneri concrete și cu soluții, mai ales în contextul actual în care Piteștiul nu mai are unde să se dezvolte și întâmpină probleme în crearea unui parc industrial. Crearea unei asemenea zone este, în opinia lui Gelu Tofan, cu atât mai necesară cu cât s-a văzut succesul după implementarea transportului metropolitan.

„Propunerea mea este următoarea: să mă susțineți și mă ofer voluntar să înființez zona metropolitană.”

„După succesul pe care l-a avut ADI Transport, văd ca o necesitate înființarea zonei metropolitane. Avem acum o lege, legea 246 în baza căreia putem acționa. Vă cer părerea și susținerea, măcar inelul unu, toată dezvoltarea orașului trebuie să se extindă către zona metropolitană. Văd oportun să dezvoltăm niștte proiecte, în zona Bascov-Budeasa, acolo unde se pot extinde. Zona de antrenament caiak-canoie, este un proiect pe care nu putem să-l facem singuri. Zona de la Ștefănești care este virgină, liberă, ne putem dezvolta cu parcuri industriale. Propunerea mea este următoarea: să mă susțineți și mă ofer voluntar să înființez zona metropolitană iar domnul primar să facă lobby către toți primarii din partidul dumnealui să participe și să ne dea acceptul.”

„Domnule viceprimar, eu vă susțin, eu îmi susțin viceprimarii.”, a fost replica primarului Gentea.

Aceasta nu este o idee nouă a lui Gelu Tofan. Iată ce declara în 2020 din postura de candidat la Parlamentul României: „Crearea zonei metropolitane a municipiului Pitești este o dorință care va trebui să devină realitate. Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public. Toate autorităţile publice locale cu rol în construirea zonei metropolitane Piteşti au datoria să se aşeze la masă şi să iniţieze demersurile juridice şi practice pentru crearea şi punerea în practică a acestui concept menit să dea şanse egale dezvoltării localităţilor judeţului şi să crească calitatea vieţii argeşenilor. Personal, voi lupta pentru crearea acestei zone.”, declara Gelu Tofan, în urmă cu doi ani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata